Categories: Expertul zilei

Rețeta profesorului Vlad Ciurea: „El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă”

Profesorul Vlad Ciurea, apreciat pentru tonicitatea sa, a prezentat „rețeta” sa, precizând faptul că nu constă în consumul de băuturi cu cofeină.

Medicul neurochirurg afirmă că întreaga noastră forță, stare de spirit și puterea pe care o avem sau ne-o inducem provine din creier.

Dar acest lucru necesită, de asemenea, odihnă suficientă, o alimentație corespunzătoare și o gândire pozitivă – aspecte simple pe care nu mulți dintre noi le iau în considerare.

Așa că, atunci când a fost întrebat cum ajunge să aibă un tonus atât de bun, care este rețeta, profesorul Vlad Ciurea a răspuns:

Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine.

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu cafeaua multă îţi dă energie să mergi mai departe”

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a explicat renumitul medic, potrivit adevarul.ro.

Cea mai bună ciocolată pentru creier

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit la un moment dat care e cea mai bună ciocolată pentru creier și subliniază că celula nervoasă este extrem de mulțumită când primește dulciuri cât mai naturale.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, explică acesta pe Facebook.

Neurochirurgul transmite că celula nervoasă este mulțumită în momentul în care primește dulciuri cât mai naturale.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, precizează prof.dr. Vlad Ciurea.

 

 

 

Recent Posts

Întâlnirea misterioasă de la Vatican pentru semnarea „unui nou pact mondial” și „un nou cod uman”

Papa Francisc a convocat la Roma circa treizeci de laureați ai premiului Nobel, precum și…

30 de minute ago

Patru zodii norocoase pe final de Mai. Fac bani din orice

În ultima lună a primăverii este bine să ai grijă de treburile familiale, însă la…

o oră ago

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

2 ore ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

2 ore ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

2 ore ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

3 ore ago

Citeste si: