Sari la conținut

Rețeta profesorului Vlad Ciurea: „El îți dă energia să mergi mai departe, nu cafeaua multă”

Doctor Vlad Ciurea
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
obiceiul care crește riscul de AVC

Profesorul Vlad Ciurea, apreciat pentru tonicitatea sa, a prezentat „rețeta” sa, precizând faptul că nu constă în consumul de băuturi cu cofeină.

Medicul neurochirurg afirmă că întreaga noastră forță, stare de spirit și puterea pe care o avem sau ne-o inducem provine din creier.

Dar acest lucru necesită, de asemenea, odihnă suficientă, o alimentație corespunzătoare și o gândire pozitivă – aspecte simple pe care nu mulți dintre noi le iau în considerare.

Așa că, atunci când a fost întrebat cum ajunge să aibă un tonus atât de bun, care este rețeta, profesorul Vlad Ciurea a răspuns:

Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine.

În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.

Prof. dr. Vlad Ciurea: „Nu cafeaua multă îţi dă energie să mergi mai departe”

Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.

Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a explicat renumitul medic, potrivit adevarul.ro.

Cea mai bună ciocolată pentru creier

Profesorul Vlad Ciurea a dezvăluit la un moment dat care e cea mai bună ciocolată pentru creier și subliniază că celula nervoasă este extrem de mulțumită când primește dulciuri cât mai naturale.

„Dacă sunteți iubitori de ciocolată, recomand ciocolata amăruie, cu o concentrație cât mai ridicată de cacao. Vă sfătuiesc să renunțați la acele combinații de ciocolată cu umpluturi, siropuri, creme sau arome diverse: sunt „poveri” care se metabolizează greu. Ciocolata amăruie păstrează totuși acel gust original și nealterat de cacao”, explică acesta pe Facebook.

Neurochirurgul transmite că celula nervoasă este mulțumită în momentul în care primește dulciuri cât mai naturale.

„Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, precizează prof.dr. Vlad Ciurea.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel