Categories: Stil de viaţă

Strategie de slăbit pentru un trup suplu: 10 sfaturi medicale

Strategie de slăbit pentru un trup suplu. Dacă te-ai hotărât să declari război kilogramelor în plus, să ai un tonus corporal excelent și o siluetă frumos conturată, trebuie să pui în aplicare o întreagă strategie pentru a adopta un stil de viață sănătos.

Mai jos vei găsi 10 sfaturi medicale care te vor ajuta să îți schimbi stilului de viață:

Dietă echilibrată, pe termen lung

Chiar dacă scopul principal al unei diete este acela de pierdere în greutate, nu este bine să te bazezi pe o dietă care promite slăbirea rapidă. Optează pentru o dietă care poate fi ținută pe termen lung, iar rezultatele să fie de durată. Dieta Rina – care durează 90 de zile – garantează o pierdere în greutate de 10-20 de kilograme, în funcție de excesul ponderal inițial. Fiind o dietă disociată, Rina presupune succesiunea unor cicluri de 4 zile, în care să mănânci alimente dintr-o singură grupă alimentară pe zi. În prima zi consumi proteine, a doua zi – amidonoase, a treia zi – carbohidrați, a patra zi – vitamine. Esențial este să nu combini alimentele, iar la micul dejun să consumi doar fructe, potrivit Capital.

Evită înfometarea

În meniul Rina nu există restricții calorice sau cantitative. Prin urmare, poți mânca în voie până ajungi la senzația de sațietate. Tot secretul constă în disocierea corectă a alimentelor și repartizarea corectă a meselor.

Împrietenește-te cu mișcarea

Să faci mișcare zilnic poate fi o reală provocare, mai ales dacă ai un program încărcat. Însă este bine să aloci măcar 3 zile pe săptămână unei activități fizice organizate: stretching, aerobic, alergare, înot, dans, tenis, fotbal sau orice ți se potrivește. Orice mișcare a corpului este mai bună decât să stai pe canapea. Mișcarea tonifiază nu doar corpul, ci și mintea.

Energiza trupul și mintea

Pentru a-ți energiza trupul și mintea ai nevoie de lumină naturală. Lipsa expunerii la lumina naturală este asociată cu depresia, boli cardiovasculare, dereglări metabolice, diabet, creștere în greutate. Pentru a beneficia de soarele de dimineață, care acționează ca un adevărat tonic general, drumul spre locul de muncă îl poți parcurge pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta, cel puțin de câteva ori pe săptămână.

Consumi zilnic minimum 2 litri de lichid

Indiferent de dieta pe care o ții, trebuie să consumi zilnic minimum 2 litri de lichide: apă, ceaiuri din plante, cu lămâie, fără zahăr. Bea un pahar cu apă înaintea meselor principale pentru a permite senzației de sațietate să se instaleze mai repede. Nu uita să-ți începi ziua cu un pahar de apă.

Gestionează stresul

În situațiile stresante există tendința de a consuma mai multă hrană, de cele mai multe ori nesănătoasă. Dacă treci printr-o perioadă tensionată, încearcă să-ți ocupi timpul cu activități relaxante, exerciții de respirație, plimbări, yoga.

Jurnal alimentar

Te ajută să-ți pui ordine în dietă și vine la pachet cu un mare plus: scrisul de mână reduce nivelul de stres, te relaxează și te ajută să conștientizezi mai bine ceea ce îți propui să mănânci.

Deconectează-te cât mai frecvent de la tehnologie

Dispozitivele electronice nu au ce căuta în dormitor sau lângă tine la masă. Este bine să reduci cât mai mult timpul petrecut pe telefon sau laptop, iar periodic (în weekend, vacanțe) să faci cure de dezintoxicare de la rețelele de socializare.

Dormi suficient

Este foarte important să nu iei cina la ore târzii și să tai de pe listă alimentele hipercalorice după ora 18.00. De asemenea, asigură-te că respecți un program de somn de minimum 7 ore pe noapte.

Evită viciile

Fumatul, consumul de alcool sau alte dependențe nu sunt prietenoase nici cu un program de slăbire, nici cu sănătatea. Așa că va trebui să le elimini din rutina ta. În cazul în care simți că ai nevoie de ajutor, poți apela la consilierea unui psihoterapeut.

Recent Posts

Locul unic din România unde se spune că apa sărată ar vindeca toate afecțiunile. Apele au calități care echivalează cu sarea din Himalaya!

Indiferent că vorbim de munți sau de litoral, România se poate lăuda cu destinații feerice…

13 minute ago

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

44 de minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

o oră ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

2 ore ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

3 ore ago

Citeste si: