Categories: Ştiri sănătate

Revolta unui medic: „Are pretenția să-mi spună mie cum să-l tratez și apoi amenință că ne dă foc.”

Medicul Amin Zahra și-a exprimat revolta față de pacienții din spitalele românești. Cunoscutul medic de pe secția ATI a Spitalului Județean din Timișoara, a povestit că în Israel, țara sa natală, cadrele medicale se bucură de respectul paciențillor și aceștia din urmă nu îndrăznesc să amenințe medicii cu moartea sau să înjure, așa cum se întâmplă în România.

„Nu pot să neg că nu sunt și în alte țări, dar nu într-un număr atât de mare, exclus așa ceva. Din zona în care vin eu, medicul are un statut, este respectat, indiferent că sunt medici mai bine sau mai slab pregătiți. Nu se pune problema de a fi amenințat medicul, de a fi înjurat, de a fi umilit. Trăim chestia asta în România! Un om care a trăit toată viața lui pe ajutor social neasigurat și vrea cel mai bun tratament, înjură medicii, amenință că dă foc la spital. Aici vorbim deja de altceva”, a declarat, pentru ziare.com, medicul israelian.

Amin Zahra a fost întrebat dacă și el a fost amenințat de către pacienții pe care îi tratează în România. Acesta a mărturisit că se confruntă cu astfel de situații destul de des.

„Adică a trăit toată viața lui pe ajutor social și vine și are pretenții să-mi spună mie cum să-l tratez? Dacă îl intubez sau nu? Apoi mai ești și înjurat și amenințat că dă foc la spital, sparge geamuri. Am ajuns aici la un nivel de junglă, cam asta e!

Într-o țară unde este respectat medicul, nu cred că este permis să iasă cineva, vocile astea pe care le vedem noi, Șoșoacă, Dana Budeanu sau oricine altcineva și să aibă ele dreptul să vină cu tot felul de aberații, să acuze medicii și să îndemne la violență. Aici este o lipsă de legi. Așa ceva nu ar trebui să existe. Da, ai dreptul la liberă exprimare, dar într-un mod bazat pe argument. Nu pot să vin eu să spun că nu există cancer și să încep să spun că medicii care fac radioterapie și chimioterapie sunt niște criminali, care vor să facă doar bani. Așa, oricine poate să vină să spună niște aberații și să le promoveze”, a mai declarat medicul Amin Zahra.

Recent Posts

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

4 minute ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

33 de minute ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

o oră ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

13 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

14 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

14 ore ago

Citeste si: