duminică, martie 26, 2023

Medicul Amin Zahra și-a exprimat revolta față de pacienții din spitalele românești. Cunoscutul medic de pe secția ATI a Spitalului Județean din Timișoara, a povestit că în Israel, țara sa natală, cadrele medicale se bucură de respectul paciențillor și aceștia din urmă nu îndrăznesc să amenințe medicii cu moartea sau să înjure, așa cum se întâmplă în România.

„Nu pot să neg că nu sunt și în alte țări, dar nu într-un număr atât de mare, exclus așa ceva. Din zona în care vin eu, medicul are un statut, este respectat, indiferent că sunt medici mai bine sau mai slab pregătiți. Nu se pune problema de a fi amenințat medicul, de a fi înjurat, de a fi umilit. Trăim chestia asta în România! Un om care a trăit toată viața lui pe ajutor social neasigurat și vrea cel mai bun tratament, înjură medicii, amenință că dă foc la spital. Aici vorbim deja de altceva”, a declarat, pentru ziare.com, medicul israelian.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunți la ZAHĂR...

Amin Zahra a fost întrebat dacă și el a fost amenințat de către pacienții pe care îi tratează în România. Acesta a mărturisit că se confruntă cu astfel de situații destul de des.

„Adică a trăit toată viața lui pe ajutor social și vine și are pretenții să-mi spună mie cum să-l tratez? Dacă îl intubez sau nu? Apoi mai ești și înjurat și amenințat că dă foc la spital, sparge geamuri. Am ajuns aici la un nivel de junglă, cam asta e!

Într-o țară unde este respectat medicul, nu cred că este permis să iasă cineva, vocile astea pe care le vedem noi, Șoșoacă, Dana Budeanu sau oricine altcineva și să aibă ele dreptul să vină cu tot felul de aberații, să acuze medicii și să îndemne la violență. Aici este o lipsă de legi. Așa ceva nu ar trebui să existe. Da, ai dreptul la liberă exprimare, dar într-un mod bazat pe argument. Nu pot să vin eu să spun că nu există cancer și să încep să spun că medicii care fac radioterapie și chimioterapie sunt niște criminali, care vor să facă doar bani. Așa, oricine poate să vină să spună niște aberații și să le promoveze”, a mai declarat medicul Amin Zahra.

Te-ar mai interesa: Cum să-ţi atingi obiectivele în alimentație. Dr. B...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private