luni, martie 27, 2023

Din 8 decembrie, toți pacienții cu COVID-19 care nu sunt vaccinați „la alegere” vor trebui să își plătească propriile facturi medicale dacă sunt internați în spitale sau în unități de tratament COVID-19, a declarat luni (8 noiembrie) Ministerul Sănătății (MS) din Singapore, potrivit ChannelNewsAsia.

Guvernul plătește în prezent facturile medicale complete pentru COVID-19 ale tuturor singaporenilor, rezidenților permanenți și deținătorilor de permise pe termen lung, cu excepția celor care au fost testați pozitiv la scurt timp după ce s-au întors din călătoriile în străinătate.

Te-ar mai interesa: Băutura minune! Ce efect incredibil are ceaiul din...

„În prezent, persoanele nevaccinate reprezintă o majoritate considerabilă a celor care necesită îngrijire intensivă pentru pacienți internați și contribuie în mod disproporționat la efortul asupra resurselor noastre de asistență medicală”, a spus MS.

Noua regulă se va aplica pacienților cu COVID-19 care sunt eligibili pentru vaccinare, dar care aleg să nu facă acest lucru.

„Spitalele chiar preferă să nu îi factureze deloc pe acești pacienți, însă trebuie să trimitem acest semnal important pentru a îndemna toate persoanele eligibile să se vaccineze”, a adăugat Ong Ye Kung.

Te-ar mai interesa: Iată care sunt obiceiurile care te îngrașă fără să...

Pentru cei care sunt parțial vaccinați cheltuielile de spitalizare vor fi plătite de Guvern până pe 31 decembrie, pentru a le permite să fie realizeze schema completă.

Copiii sub 12 ani sau oamenii neeligibili din punct de vedere medical, vor beneficia în continuare de servicii medicale pentru COVID-19 plătite integral de către Guvern, a adăugat Ministerul Sănătății.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private