Risc de boli cardiovasculare nediagnosticate pentru cei cu diabet

Risc de boli cardiovasculare nediagnosticate pentru cei cu diabet

O treime dintre adulții americani diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2 pot avea boli cardiovasculare asimptomatice sau nedetectate.

Potrivit ultimelor studii, dietele bogate în proteine au fost asociate cu un risc crescut de a dezvolta boli de inimă la pacienâii ciu diabet de tip 2.

Acești biomarkeri cardiaci (troponine și proBNP N-terminal) sunt asociați cu un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare și din orice altă cauză.

Cercetătorii au analizat informații despre sănătate și probe de sânge pentru mai mult de 10.300 de adulți colectați în cadrul Sondajului național de examinare a sănătății și nutriției din SUA între 1999 și 2004. Participanții participanți la studiu nu au raportat istoric de boală cardiovasculară atunci când au fost înscriși.

33,4% dintre adulții cu diabet de tip 2 au avut dovezi de boli de inimă nedetectate, comparativ cu 16,1% dintre persoanele fără diabet.
În rândul adulților cu diabet zaharat de tip 2, valorile crescute de troponină și proBNP N-terminal au fost asociate cu un risc crescut de deces din toate cauzele (77% și, respectiv, 78%) și de deces cardiovascular.

Cercetătorii subliniază că screening-ul de rutină pentru acești doi biomarkeri și intervenții mai personalizate pot ajuta la reducerea riscului de boli cardiovasculare la această populație cu risc ridicat.

Diabetul de tip 2 poate avea un efect direct asupra inimii

„Colesterolul este adesea factorul pe care îl urmărim pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. Cu toate acestea, diabetul de tip 2 poate avea un efect direct asupra inimii care nu are legătură cu nivelul de colesterol.

„Dacă diabetul de tip 2 cauzează în mod direct leziuni ale vaselor mici ale inimii care nu sunt legate de acumularea plăcii de colesterol, atunci medicamentele care scad colesterolul nu vor preveni afectarea inimii”, spune profesorul de la Universitatea Johns Hopkins de Sănătate Publică. Epidemiologie și una dintre autorii studiului, Elizabeth Selvin.

Conform datelor American Heart Association, 102.188 de decese în SUA în 2020 au fost atribuite diabetului de toate tipurile și se estimează că acest număr la nivel mondial a fost de 1,64 milioane, potrivit Journal of the American Heart Association.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

9 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

9 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

10 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

10 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

11 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

11 ore ago

Citeste si: