Roaderea unghiilor îți poate ruina dinții. Iată de ce!

Roaderea unghiilor este un obicei comun atât la copii, cât şi la adulţi. E un gest la cer se poate recurge inconștient atunci când cineva este pierdut în gânduri, nervos sau plictisit.

Cu toate acestea, acest obicei aparent comun sau inofensiv poate avea consecințe nocive asupra sănătății dinților tăi și sănătății în general. Cauzele pentru care oamenii încep să-și roadă unghiile diferă adesea de la o persoană la alta. O teorie este că îi ajută să-și regleze emoțiile.

Cu toate acestea, acesta nu este cel mai sănătos mecanism de a face față presiunilor, în special pentru că ar putea afecta definictiv zâmbetul unei persoane.

Roaderea unghiilor şi sănătatea dentară

Potrivit American Dental Association, mușcatul unghiilor vă poate ciobi sau crăpa dinții. Dacă aveți aparat dentar, atunci mușcatul unghiilor poate crește și riscul de resorbție a rădăcinii și pierderea dinților.

Potrivit cercetărilor, persoanele care își mușcă unghiile sunt mult mai susceptibile de a dezvolta bruxism – actul neintenționat de a scrâșni dinții. Acest obicei poate duce în continuare la:

  • dureri de cap,
  • dureri faciale,
  • gingii în adâncime,
  • sensibilitate dentară,
  • pierderea dinților.

40% dintre copii și aproape jumătate dintre adolescenți își mușcă unghiil

În afară de deteriorarea dinților, mușcatul unghiilor poate crește, de asemenea, expunerea la bacterii. Deși pot părea curate, unghiile pot adăposti bacterii periculoase care cauzează boli, cum ar fi E. coli și salmonella.

Când vă mușcați unghiile, aceste bacterii se pot transmite de la degete la gură și intestin. Acest lucru poate duce la infecții gastrointestinale severe.

Persoanele care își mușcă în mod obișnuit unghiile prezintă, de asemenea, un risc crescut de a dezvolta paronichie – o infecție urâtă a vârfurilor degetelor care provoacă roșeață, umflare și puroi care trebuie drenat chirurgical din patul unghiei.

Copiii și adolescenții par cei mai predispuși să se muște unghiile. Unele estimări sugerează că aproape 40% dintre copii și aproape jumătate dintre adolescenți își mușcă unghiile.

Sfaturi pentru a renunța la acest obicei

Deși acest lucru ar putea fi mai ușor de spus decât de făcut, iată câteva trucuri pentru a scăpa de acest obicei „automat”. The American Academy of Dermatology Association recomandă următoarele:

  • Ține unghiile tăiate scurte.
  • Aplică ojă cu gust amar pe unghii.
  • Înlocuiește obiceiul de a roade unghiile cu un obicei bun. De exemplu, când ai chef să-ți muști unghiile, încearcă să te joci cu o minge de stres.
  • Identifica declanșatorii. Înțelegând ce vă face să vă mușcați unghiile, vă puteți da seama cum să evitați aceste situații.
  • Încearcă să renunți treptat să îți muști unghiile. Poți începe prin a încerca să nu mai muști un set de unghii și apoi să continui cu celelalalte.

Recent Posts

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

32 de minute ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

o oră ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

2 ore ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică