Home » Ştiri » Cercetătorii au decis: rosul unghiilor și scobit...

Cercetătorii au decis: rosul unghiilor și scobitul în nas au efecte miraculoase asupra sănătății

Oamenii de știință pretind că scobitul în nas, rosul unghiilor sau pocnitul oaselor de la mâini, toate considerate a fi dovezi de proastă creștere, ne întăresc imunitatea mai bine decât un complex de vitamine.

Sună îngrozitor, dar Scott Napper, profesor de biochimie la Universitatea din Saskatchewan, Canada, crede că mucusul din nas conține o doză inofensivă de germeni, care ne-ar putea întări imunitatea. Teoria lui confirmă o ipoteză lansată anterior, conform căreia o igienă riguroasă duce la alergii și boli autoimune.

Citește și:

Nici rosul unghiilor cu dinții n-ar fi atât de rău pe cât ne-au avertizat părinții și bunicii, spune doctorul Hilary Longhurst, imunolog la London NHS Trust. “Dacă mâinile noastre nu sunt cu adevărat murdare, microbii de sub unghii nu fac decât să ne ajute să ne adaptăm mai bine mediului înconjurător și să ne îmbălnăvim mai greu”.

Râgăitul și pocnitul degetelor sunt alte două obiceiuri care, deși trădează lipsa de politețe, fac bine organismului. În primul caz vorbim de eliberarea unui gaz, care dacă ar rămâne în stomac ar îngreuna digestia, iar al doilea gest crește mobilitatea la nivelul mâinilor.

Citește și:

De departe cea mai interesantă teorie vine din partea echipei de cercetători de la Universitatea Brown din Rhode Island. Aceștia au descoperit că bârfitul are capacitatea de a ne elibera de stres, iar efectul-minune durează între patru și opt ore.