Sari la conținut

Cercetătorii au decis: rosul unghiilor și scobitul în nas au efecte miraculoase asupra sănătății

Sursa foto: Doctorul Zilei
Transplant de celule stem la pacienta diagnosticată cu leucemie

Oamenii de știință pretind că scobitul în nas, rosul unghiilor sau pocnitul oaselor de la mâini, toate considerate a fi dovezi de proastă creștere, ne întăresc imunitatea mai bine decât un complex de vitamine.

Sună îngrozitor, dar Scott Napper, profesor de biochimie la Universitatea din Saskatchewan, Canada, crede că mucusul din nas conține o doză inofensivă de germeni, care ne-ar putea întări imunitatea. Teoria lui confirmă o ipoteză lansată anterior, conform căreia o igienă riguroasă duce la alergii și boli autoimune.

Nici rosul unghiilor cu dinții n-ar fi atât de rău pe cât ne-au avertizat părinții și bunicii, spune doctorul Hilary Longhurst, imunolog la London NHS Trust. “Dacă mâinile noastre nu sunt cu adevărat murdare, microbii de sub unghii nu fac decât să ne ajute să ne adaptăm mai bine mediului înconjurător și să ne îmbălnăvim mai greu”.

Citeste si:

Râgăitul și pocnitul degetelor sunt alte două obiceiuri care, deși trădează lipsa de politețe, fac bine organismului. În primul caz vorbim de eliberarea unui gaz, care dacă ar rămâne în stomac ar îngreuna digestia, iar al doilea gest crește mobilitatea la nivelul mâinilor.

De departe cea mai interesantă teorie vine din partea echipei de cercetători de la Universitatea Brown din Rhode Island. Aceștia au descoperit că bârfitul are capacitatea de a ne elibera de stres, iar efectul-minune durează între patru și opt ore.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.