Categories: Stil de viaţă

Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală gravă: „Am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os”

Rodica Popescu Bitănescu, în vârstă de 84 ani, este una dintre cele mai îndrăgite actrițe de teatru și film din țara noastră. Cea care face parte din „Generația de Aur”, care a reușit să aducă multă bucurie în sufletele românilor, a vorbit despre o perioadă greu de descris, când familiei sale i-a fost confiscată toată averea.

Este vorba despre perioada ocupației sovietice. A urmat apoi perioada gripei asiatice, 1957 – 1958, boala nu a cruțat-o pe artista, însă a reușit cu greu să facă față dramelor de la vremea respectivă.

Marea actriță a povestit că boala cu care s-a confruntat a transformat-o într-un ”schelet”.  Condiția sa de sănătate precară a fost afectată și de foametea din acea perioadă, pierzând foarte multe kilograme. Actrița a dezvăluit că și-a dorit să fie „grăsuță”, fiind victimă colaterală a evenimentelor din perioada ocupației sovietice.

„Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei. Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice, pe care am făcut-o eu, acasă la mine.

Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit. Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ. În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas. (…)”, povestește actrița.

Rodica Popescu Bitănescu mai spune că așa a „ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic. Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale”, a declarat Rodica Popescu Bitănescu, într-o intervenție televizată la Antena 3.

Recent Posts

Horoscop rune 20-26 mai. Mihai Voropchievici anunță schimbări importante: Să se pregătească! Încep o viață nouă

Horoscop rune. Săptămâna 20-26 se anunță a fi una plină de evenimente neașteptate, cu schimbări…

3 minute ago

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

33 de minute ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

o oră ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

2 ore ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

2 ore ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

3 ore ago

Citeste si: