Rolul magneziului în organism. De ce este esențial pentru sănătate și ce funcții are?

Magneziul este al patrulea cel mai abundent mineral din organism. Acesta îndeplinește o multitudine de roluri pentru sănătatea generală și facilitează diferite funcții importante.

Un nivel optim de magneziu este esențial pentru organism, potrivit Healthline. Deși ai o dietă echilibrată și sănătoasă, este posibil să nu obții destul numai din alimentație. În acest caz, este indicat să administrezi suplimente alimentare care să completeze necesarul zilnic de magneziu, însă este bine să faci acest lucru numai cu recomandarea unui medic.

Iată care este rolul magneziului în întregul organism și de ce este esențial să menții un nivel optim!

Magneziul luptă împotriva depresiei

Magneziul joacă un rol important în menținerea funcționării creierului și a stării de spirit. Un nivel scăzut de magneziu este asociat cu un risc mai mare de a dezvolta depresie. De asemenea, asigurarea necesarului de magneziu poate ameliora simptomele depresiei și poate preveni dezvoltarea afecțiunii.

Magneziul este eficient pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2

Unele studii atestă că aproximativ 48% dintre persoanele care suferă de diabet de tip 2 nu au destul magneziu în organism. Astfel, un nivel scăzut al acestui mineral este asociat cu dezvoltarea diabetului de tip 2. De asemenea, s-a constatat că persoanele care nu au un aport suficient de magneziu prezintă un risc mai mare în dezvoltarea afecțiunii. Pe de altă parte, persoanele care asigură aportul necesar de magneziu aveau cu 47% mai puține șanse de a diabetul de tip 2.

Magneziul poate reduce tensiunea arterială

Conform unor studii, magneziul ajută la reducerea tensiunii arterială în cazul persoanelor care suferă de această afecțiune. Cu toate acestea, magneziul pare să nu aibă același efect asupra persoanelor care nu au probleme cu tensiunea arterială și se încadrează în valorile normale.

Magneziul reduce rezistența la insulină

Rezistența la insulină este una dintre cauzele principale ale diabetului de tip 2 și sindromului metabolic. În acest caz, un nivel optim de magneziu este esențial. Acesta este responsabil pentru reducerea rezistenței la insulină și, de asemenea, a nivelului de zahăr din sânge.

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

9 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

10 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

10 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

11 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

11 ore ago

Citeste si: