Coenzima Q10 sau CoQ10 este un antioxidant responsabil pentru nivelurile de energie. În anul 1978, Peter Mirchell a subliniat utilizarea celulară a acesteia și a luat Premiul Nobel pentru Chimie. Carnea, peștele, ficatul, cereale integrale, spanacul, broccoli sunt surse excelente de coenzima Q10.
Coenzima Q10 scade odată cu înaintarea în vârstă și mai multe afecțiuni sunt asociate cu nivelurile scăzute ale acesteia. Cu toate acestea încă mai sunt necesare studii, fiind controversată ideea că aceasta poate preveni anumite boli.
Coenzima Q10 este o substanță liposolubilă asemănătoarea vitaminelor. Ea se regăsește în mod natural în organism. Principalul ei rol este de a produce energie dar are și un important rol antioxidant.
Iată care sunt beneficiile coenzimei Q10:
Principalele alimente bogate în coenzima Q10: carnea de vită, ficatul de pui, rinichii, inima, căpșunile, peștele – păstrăv, hering, sardine, macrou, conopidă, broccoli, portocale, căpșunile, ouă, lactate, mazăre, fasole, nucile, semințe de susan, uleiul de soia.
Părintele Arsenie Boca rămâne fără îndoială drept unul dintre cei mai milostivi pelerini ai secolului…
Indiferent de forma preferată de preparare, ouăle sunt o parte esențială a alimentației umane. Nu…
Camelia Pătrășcanu susține că o zodie poate să-și schimbe viața. Însă trebuie să facă astăzi…
Medicul Adriana Furtună a discutat, la Sfatul Sănătății cu Andreea Cigolea, despre degenerescența maculară, dar…
Ce se întâmplă cu tensiunea noastră arterială la 1 oră după ce am băut o…
An de an, în Sâmbăta Mare, o minune are loc în Biserica Sfântului Mormânt din…