Categories: Ştiri sănătate

România vrea să atragă alte 500 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a declarat că planurile de extindere a cadrului de sprijin pentru digitalizarea sistemului de sănătate din România cuprind atragerea de investiţii noi pentru spitale, de aproximativ 500 de milioane de euro, în plus faţă de cele 150 de milioane de euro din PNRR.

De asemenea, responsabilul cu implementarea PNRR în sistemul de sănătate a mai spus că aceste planuri prevăd şi crearea unei noi Agenţii Naţionale pentru Digitalizarea în Sănătate.

”Digitalizarea completă a sistemului de sănătate este, în opinia mea, un proiect de ţară. Unul strategic fără de care nu se poate continua dezvoltarea sistemului. Putem avea acces la fonduri suplimentare de 500 de milioane de euro direcţionate în digitalizarea spitalelor, peste cele 150 de milioane la care avem deja acces prin PNRR”, a subliniat Rogobete, în urma şedinţei tehnice susţinute împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Direcţiei Generale Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM).

Printre priorităţile identificate în urma grupului de lucru organizat joi, la Bruxelles, se numără şi crearea unei noi Agenţii Naţionale pentru Digitalizarea în Sănătate. Alte obiective se referă la realizarea unui sistem naţional digital pentru monitorizarea investiţiilor în sănătate dar şi un sistem integrat de securitate cibernetică pentru datele din sănătate, în special pentru protecţia sistemelor informatice.

”Cred că avem nevoie de o Agenţie Naţională pentru Digitalizarea în Sănătate. Strategiile pe care le-am dezvoltat pe componenta de eHealth, inclusiv în colaborare cu OMS au nevoie de o entitate stabilă care să poată direcţiona resurse, urmări investiţii şi implementa programe complexe la nivelul întregului sistem.

Vorbim despre un proces complex şi pe termen lung. Doresc să îi mulţumesc, în special, doamnei Raluca Painter, Şeful Unităţii de Sănătate, Educaţie şi Servicii Sociale din cadrul DG REFORM pentru susţinerea constantă a proiectelor noastre”, a explicat secretarul de stat Alexandru Rogobete, potrivit News.ro.

Recent Posts

România, promovată ca destinație turistică în Germania. Anunțul Ministerului Turismului

România este promovată ca destinație turistică în Germania. Astfel, peste 600 de taxiuri pe care…

34 de minute ago

STUDIU cancer colorectal. „Cocteilul” de medicamente care micşorează tumorile bolnavilor, potrivit cercetătorilor

Studiu cancer colorectal. „Cocteilul” de medicamente care micşorează tumorile bolnavilor, potrivit cercetătorilor! Cancerul colorectal este…

o oră ago

Dr. Bilic: Există alimente anti-foame

Un medic român a împărtășit alimentele cheie despre care spune că nu pun în primejdie…

2 ore ago

Pensii pe care le vor primii românii, dacă au muncit între 10 și 15 ani

Pensii pe care le vor primii românii, dacă au muncit între 10 și 15 ani.…

2 ore ago

Alina Bădic, horoscop 16 – 22 iunie: Zodia care are multe provocări misterioase, bizare, stranii, care le tulbură sufletul

Alina Bădic, horoscop 16 – 22 iunie: Zodia care are multe provocări misterioase, bizare, stranii,…

3 ore ago

Paradisul apei termale: Se află în inima Ardealului și este peste multe alte stațiuni europene

Paradisul apei termale. Exista multe stațiuni termale în Europa în care oamenii pot să se relaxeze…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Tiroidita Hashimoto