Din cuprinsul articolului
Părintele Arsenie Boca, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Bisericii Ortodoxe Române, este cunoscut nu doar pentru învățăturile sale adânci, dar și pentru rugăciunile puternice pe care le rostea în momentele de sărbătoare.
De Paște, una dintre cele mai importante perioade ale anului creștin, Arsenie Boca își punea întreaga credință în rugăciuni care aveau un puternic impact asupra sufletului și trupului. Printre rugăciunile sale celebre, una dintre cele mai puternice este rugăciunea de Paște, care, se spune, aduce vindecare și pace sufletească celor care o rostesc cu credință.
Această rugăciune a fost transmisă de părintele Arsenie Boca ucenicilor săi și celor care l-au căutat pentru îndrumare spirituală. Se spune că ea are o forță spirituală excepțională, capabilă să aducă liniște în suflet și chiar vindecare în fața bolilor sau a dificultăților vieții. Rugăciunea este însoțită de o mare încredere în puterea divină și este rostită cu multă evlavie în timpul Sărbătorii Paștelui, când creștinii sărbătoresc Învierea Domnului.
Rugăciunea de Paște a Părintelui Arsenie Boca

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, toată ziua, să mă lepăd de mine însumi, că cine ştie din ce nimicuri mare vrajbă am să fac şi astfel, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine.
Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, că nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată păcătuiesc în tot ceasul.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem bolnav, flămând şi fără haină, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi dosădiţi până la pământ.
Doamne, Cel ce vii între oameni în taină, ai mila de noi şi pune foc temniţei, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre.
Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase.
Doamne, Cel ce vii în taină, ai mila de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin”, este rugăciunea pe care Arsenie Boca o rostea de Paște, potrivit Fanatik.
Mulți credincioși consideră că această rugăciune are o putere excepțională
Această rugăciune este rostită cu multă evlavie, atât de către cei care au avut ocazia să o învețe direct de la părintele Arsenie Boca, cât și de către cei care au ajuns să o cunoască prin tradițiile răspândite în biserici și în familiile din România. Mulți credincioși consideră că această rugăciune are o putere excepțională, fiind o cale de a aduce liniște sufletească, protecție divină și chiar vindecare trupului, în special în perioada Paștelui, când credincioșii sunt mai apropiați de Dumnezeu și de valorile spirituale.
Părintele Arsenie Boca a fost un mare duhovnic și un adevărat îndrumător spiritual, iar învățăturile și rugăciunile sale sunt urmate de mii de români și nu numai. Chiar și astăzi, la zeci de ani de la trecerea sa în veșnicie, cuvintele și rugăciunile sale continuă să aducă alinare celor care le rostește cu credință. Rugăciunea de Paște, în special, rămâne o mărturie a profundei legături dintre om și divinitate, un act de comuniune spirituală care ajută la restabilirea echilibrului și a păcii interioare.
Pentru mulți, rostirea acestei rugăciuni în timpul Paștelui este o oportunitate de a se reconecta cu propria credință și de a primi binecuvântările divinității, însoțite de un sentiment de liniște și protecție spirituală. Se spune că acest act de rugăciune nu doar că aduce pace sufletească, dar poate chiar să ajute la îndepărtarea necazurilor și a greutăților vieții.