Salata care combate cancerul de colon

Alimentația joacă un rol important în combaterea bolilor, inclusiv a cancerului. Un exemplu în acest sens este cazul lui Chris Wark, care la vârsta de 26 de a fost diagnosticat cu cancer de colon în stadiul trei. Chris a fost supus unei intervenții chirurgicale pentru a se trata dar a renunțat la chimioterapie și în loc a decis să combată boala prin alimentație. În final, a învins cancerul.

Dieta lui Chris

Chris Wark a adoptat o dietă raw vegană și s-a axat pe consumarea  unei varietăți mari de fructe si legume proaspete. Este important să rețineți că salata de mai jos nu are carne, brânzeturi sau ouă. De asemenea, este important să rețineți că Wark nu mănânca fructele si legumele la aceeași masă ci le include în dieta lui pe tot parcursul zilei. El susține că de la 6-10 porții de fructe și legume pe zi pot ajuta în tratarea cancerului.

Salata pe care o consumă Chirs conține din plin fibre alimentare și antioxidanți care pot ajuta organismul să combată această boală.

Rețeta

Ingrediente:

Vegetale cu frunze de culoare verde închis
Brocoli sau varza
Praz
Anghinare
Zucchini
Ciuperci
Ceapă
Varza roșie
Conopidă
Avocado,
Ardei gras

Dovlecei
Semințele germinate de floarea-soarelui, migdale, fasole și linte
Indicații

Pune toate legumele împreună în bol și adaugă un produs fermentat, precum varza acră. Alimentele fermentate sunt bogate în probiotice care ajută la hrănirea și refacerea bacteriilor naturale din intestine și care joacă un rol important în imunitate și în starea generală de sănătate. Puteți adăuga ulei de măsline, oțet de mere, oregano proaspăt tocat, usturoi, turmeric și piper cayenne.

Informații suplimentare

Chris Wark recomandă, de asemenea, pe lângă salate, consumul de alimente care conțin quercetină. Quercetina este un flavonoid puternic cu proprietăți anti-cancerigene. Acesta protejează ADN-ul împotriva mutațiilor care pot stimula creșterea tumorii și, de asemenea, are  proprietăti puternice anti-inflamatorii, care pot ajuta, de asemenea, la prevenirea cancerului. Cele mai bune surse de quercitină sunt fructe roșii sau violet: mere, ceapă roșie, roșii, zmeură și afine, precum și citricele și legumele cu frunze verzi.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

4 minute ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

35 de minute ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

o oră ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

2 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

2 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia