Ingrediente (3-4 porții)
✔ o bucată de pulpă de miel
de circa un kilogram
✔ patru căței de usturoi tocați mărunt
✔ o bucată de ghimbir feliat
✔ o jumătate de linguriță de scorțișoară
✔ o linguriță de sare
✔ jumătate de linguriță de piper negru
✔ trei linguri de ulei de măsline
✔ trei linguri de oțet de vin roșu
✔ o pătrime de cană de apă
✔ una-două rodii
✔ o mână de busuioc proaspăt tocat
✔ salată verde sau mix de salată
Mod de preparare
Amestecați condimentele și ingredientele lichide pentru a prepara marinata în care se va odihni carnea timp de o oră, la temperatura camerei. Rulați carnea și legați-o cu o sfoară. Încingeți apoi cuptorul la 160 de grade C și puneți carnea într-un vas termorezistent, împreună cu apa. Acoperiți friptura cu un capac sau o folie și puneți-o la cuptor pentru circa două ore, până când carnea se desprinde ușor de pe os. Scoateți folia și mai lăsați carnea pentru încă cinci minute, să se rumenească. În paralel, tăiați în două rodiile și scoateți semințele. O parte din sucul obținut îl puteți folosi pe post de dressing. La masă, bolurile individuale vor conține: un pat de salată verde, trei linguri din sosul rămas de la friptură, câteva lingurițe de suc de rodie și feliile de carne împreună cu semințele de rodie pe deasupra. Totul garnisit cu frunze de busuioc.
Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…
Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…
Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…
Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…
Atenționare cibernetică! Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…
Vopseaua din comerț pentru ouăle de Paște poate fi periculoasă pentru organism deoarece conține aditivi…