Sari la conținut

Salată de miel cu rodie

Ingrediente (3-4 porții)

✔ o bucată de pulpă de miel
de circa un kilogram

✔ patru căței de usturoi tocați mărunt

✔ o bucată de ghimbir feliat

✔ o jumătate de linguriță de scorțișoară

✔ o linguriță de sare

✔ jumătate de linguriță de piper negru

✔ trei linguri de ulei de măsline

✔ trei linguri de oțet de vin roșu

✔ o pătrime de cană de apă

✔ una-două rodii

✔ o mână de busuioc proaspăt tocat

✔ salată verde sau mix de salată

Mod de preparare

Amestecați condimentele și ingredientele lichide pentru a prepara marinata în care se va odihni carnea timp de o oră, la temperatura camerei. Rulați carnea și legați-o cu o sfoară. Încingeți apoi cuptorul la 160 de grade C și puneți carnea într-un vas termorezistent, împreună cu apa. Acoperiți friptura cu un capac sau o folie și puneți-o la cuptor pentru circa două ore, până când carnea se desprinde ușor de pe os. Scoateți folia și mai lăsați carnea pentru încă cinci minute, să se rumenească. În paralel, tăiați în două rodiile și scoateți semințele. O parte din sucul obținut îl puteți folosi pe post de dressing. La masă, bolurile individuale vor conține: un pat de salată verde, trei linguri din sosul rămas de la friptură, câteva lingurițe de suc de rodie și feliile de carne împreună cu semințele de rodie pe deasupra. Totul garnisit cu frunze de busuioc.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel