Categories: Ştiri sănătate

Sarah Gilbert, co-creatorul vaccinului AstraZeneca, premiată cu o păpușă Barbie cu chipul său. „Sper să inspir fetele să se gândească la cariere în știință”

Sarah Gilbert, co-creatorul vaccinului AstraZeneca, premiată cu o păpușă Barbie cu chipul său. „Sper să inspir fetele să se gândească la cariere în știință”

Sarah Gilbert este profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford, cea care a condus echipa care a dezvoltat vaccinul Astra Zeneca. Acum, Gilbert împărtășește onoarea de care s-au bucurat vedete precum Beyonce, Marilyn Monroe și Eleanor Roosevelt: o păpușă Barbie cu chipul său.

Gilbert, în vârstă de 59 de ani este profesoară la Universitatea Oxford și co-dezvoltator al vaccinului Oxford-AstraZeneca. A devenit acum una dintre cele șase femei din lupta COVID-19 care au propriile păpuși Barbies create după chipul lor.

Sarah Gilbert, co-creatorul vaccinului AstraZeneca, premiată cu o păpușă Barbie cu chipul său

Potrivit perthnow.com.au, producătorul de jucării Mattel le recunoaște acestora meritul cu o linie de păpuși „model” Barbie. Barbie Gilbert are părul lung roșu-castaniu și ochelarii negri supradimensionați și poartă un costum de blugi albastru și o bluză albă.

„Este un concept foarte ciudat să ai o păpușă Barbie creată după asemănarea ta”, a spus Gilbert într-un interviu pentru Mattel.Sper că acest lucru va reuși să inspire fetele să se gândească la cariere în știință”.

Printre premiați se numără asistenta medicală de urgență Amy O’Sullivan care a tratat primul pacient COVID-19 la spitalul Wycoff din Brooklyn, New York și Audrey Cruz, medic de primă linie din Las Vegas care a luptat împotriva discriminării, potrivit Mattel.

Premiată cu o păpușă Barbie cu chipul său este și Chika Stacy Oriuwa, canadiană, este medic, poet și activist social, rezidentă la Universitatea din Toronto, care a luptat împotriva rasismului sistemic în domeniul sănătății. Dar și cercetătoarea biomedicală braziliană Jaqueline Goes de Jesus, care a condus secvențierea genomului unei variante COVID-19 în Brazilia, a declarat compania.

În cele din urmă, o păpușă o onorează pe Kirby White, un medic australian care a fost pionierul unei rochii chirurgicale care poate fi spălată și refolosită de lucrătorii de pe front în timpul pandemiei.

Gilbert a ales organizația nonprofit WISE (Women in Science & Engineering), dedicată fetelor pentru a se inspira să ia în considerare o carieră în STEM, pentru a primi o donație financiară de la producătorul de jucării.

Cine este Sarah Gilbert

Gilbert s-a născut în orașul britanic Kettering. S-a alăturat Universității din Oxford la mijlocul anilor 1990, concentrându-se pe cercetarea malariei și a jucat un rol cheie în dezvoltarea vaccinului universal împotriva gripei. De asemenea, a lucrat la testarea vaccinurilor împotriva virusului Ebola și a virusului MERS.

Ea a început să lucreze la dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului în ziua în care guvernul chinez a anunțat apariția virusului. Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost distribuit în 170 de țări la nivel global.

Colegii ei au descris-o că lucrează de dimineața foarte devreme – uneori chiar de la 4 dimineața – până seara.

Recent Posts

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

39 de minute ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

o oră ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

2 ore ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică