sâmbătă, iulie 2, 2022

Sarah Gilbert, co-creatorul vaccinului AstraZeneca, premiată cu o păpușă Barbie cu chipul său. „Sper să inspir fetele să se gândească la cariere în știință”

Sarah Gilbert este profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford, cea care a condus echipa care a dezvoltat vaccinul Astra Zeneca. Acum, Gilbert împărtășește onoarea de care s-au bucurat vedete precum Beyonce, Marilyn Monroe și Eleanor Roosevelt: o păpușă Barbie cu chipul său.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

Gilbert, în vârstă de 59 de ani este profesoară la Universitatea Oxford și co-dezvoltator al vaccinului Oxford-AstraZeneca. A devenit acum una dintre cele șase femei din lupta COVID-19 care au propriile păpuși Barbies create după chipul lor.


Sarah Gilbert, co-creatorul vaccinului AstraZeneca, premiată cu o păpușă Barbie cu chipul său

Potrivit perthnow.com.au, producătorul de jucării Mattel le recunoaște acestora meritul cu o linie de păpuși „model” Barbie. Barbie Gilbert are părul lung roșu-castaniu și ochelarii negri supradimensionați și poartă un costum de blugi albastru și o bluză albă.

„Este un concept foarte ciudat să ai o păpușă Barbie creată după asemănarea ta”, a spus Gilbert într-un interviu pentru Mattel.Sper că acest lucru va reuși să inspire fetele să se gândească la cariere în știință”.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Barbie debuts doll in likeness of UK COVID-19 vaccine developer | Coronavirus pandemic News | Al Jazeera

Printre premiați se numără asistenta medicală de urgență Amy O’Sullivan care a tratat primul pacient COVID-19 la spitalul Wycoff din Brooklyn, New York și Audrey Cruz, medic de primă linie din Las Vegas care a luptat împotriva discriminării, potrivit Mattel.

Premiată cu o păpușă Barbie cu chipul său este și Chika Stacy Oriuwa, canadiană, este medic, poet și activist social, rezidentă la Universitatea din Toronto, care a luptat împotriva rasismului sistemic în domeniul sănătății. Dar și cercetătoarea biomedicală braziliană Jaqueline Goes de Jesus, care a condus secvențierea genomului unei variante COVID-19 în Brazilia, a declarat compania.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE! Iată ce trebuie știut despre ALGOCALMIN...

În cele din urmă, o păpușă o onorează pe Kirby White, un medic australian care a fost pionierul unei rochii chirurgicale care poate fi spălată și refolosită de lucrătorii de pe front în timpul pandemiei.

Gilbert a ales organizația nonprofit WISE (Women in Science & Engineering), dedicată fetelor pentru a se inspira să ia în considerare o carieră în STEM, pentru a primi o donație financiară de la producătorul de jucării.

Te-ar mai interesa: Simptome de deficit de vitamina B12: semnul de ave...


Cine este Sarah Gilbert

Gilbert s-a născut în orașul britanic Kettering. S-a alăturat Universității din Oxford la mijlocul anilor 1990, concentrându-se pe cercetarea malariei și a jucat un rol cheie în dezvoltarea vaccinului universal împotriva gripei. De asemenea, a lucrat la testarea vaccinurilor împotriva virusului Ebola și a virusului MERS.

Ea a început să lucreze la dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului în ziua în care guvernul chinez a anunțat apariția virusului. Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost distribuit în 170 de țări la nivel global.

Te-ar mai interesa: Horoscop 2 iulie: Tauri, aveți parte de o zi speci...

Colegii ei au descris-o că lucrează de dimineața foarte devreme – uneori chiar de la 4 dimineața – până seara.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private