Sari la conținut

Cum vor învăța tinerii anul acesta, în cazul unui eventual val 4 al pandemiei? Declarațiile ministrului Educației

structura anului școlar

Copiii și tinerii au fost, poate, cei mai afectați în timpul pandemiei de coronavirus. Din cauza restricțiilor și măsurilor necesare pentru a limita răspândirea virusului, ei au fost nevoiți să schimbe complet modul de învățare și socializare. Cum vor învăța anul acesta, în cazul unui eventual val 4 al pandemiei?

Mulți copii și tineri au fost afectați de măsurile anti-COVID. În multe situații, aceștia au dezvoltat probleme de comportament și probleme de ordin psihologic. Din cauza restricțiilor, tinerii au fost nevoiți să se izoleze șimajoritatea au întâmpinat dificultăți în schimbarea stilului de viață și gestionarea emoțiilor negative.

Revenirea la școala obișnuită este esențială, mai ales în acest context.

Cum va afecta un eventual val 4 învățământul din România?

Un eventual val 4 al pandemiei nu va fi atât de agresiv încât să împiedice derularea normală a procesului de învățământ, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a subliniat că elevii ar urma să respecte în școli regulile sanitare, așa cum s-a întâmplat până acum.

„Cu toţii ne dorim să nu avem un val 4 care să afecteze modul de derulare al școlii. Am avut pierderi foarte mari, pierderi care se recuperează foarte greu și în timp.

De la început de mandat am pledat pentru școala cu prezență fizică, bineînțeles în funcție de evoluția epidemiologică.

Pentru că pandemia, din păcate, nu s-a încheiat este nevoie de respectarea regulilor de protecție sanitară de la respectarea regulilor de igienă la aerisirea spațiilor de învățământ și, din păcate, încă este nevoie de purtarea măştii de protecție” a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit RRA, citat de Rador.

Ministrul educației a mai precizat la un post de televiziune că aproximativ 60% dintre profesori s-au vaccinat, în mediul universitar procentajul fiind chiar mai mare.

„În învățământ avem cel mai ridicat procent, cel mai mare număr al persoanelor vaccinate, este vorba de 60% din personalul din învățământ care este deja vaccinat. Acest proces trebuie să continue, pentru a putea garanta siguranță din perspectivă sanitară în școli.

Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova importanța și necesitatea vaccinării, pentru a putea avea garanția derulării școlii cu prezență fizică, pentru a nu mai înregistra alte pierderi față de cele pe care deja şcoala le-a suferit până acum”, a adăugat ministrul Educației.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel