Categories: Expertul zilei

Scandal pe tema desființării obligativității de a purta mască. Monica Pop. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe?

Scandal pe tema desființării obligativității de a purta mască. Monica Pop. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe?

Recent, deputaţii din Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) au depus în Parlament un amendament care ar elimina obligativitatea purtării măştii în aer liber. Amendamentul ar urma să limiteze purtarea măștilor la spațiile închise și instituțiile publice.

În acest context, între medicul oftalmolog Monica Pop și deputatul AUR Ringo Măgureanu, autor al amendamentului, a izbucit un adevărat scandal. Monica Pop i-a reproșat deputatului AUR că nu are calitatea necesară de a hotărî sau nu eliminarea obligativității purtării măștilor în spațiile deschise.

Monica Pop. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe?

Aceasta i-a reproșat lui Măgureanu, într-o emisiune la Antena 3, inițiativa propusă, susținând că masca este un mijloc de protecție foarte bun.

„Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări. Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.

În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală – nu legislativă – să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune. Atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis.

Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem că s-ar putea renunța. Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni. Pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.

Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură, în afară de ce spune Comisia medicală”, a declarat Monica Pop.

Scandal pe tema desființării obligativității de a purta mască.

Între cei doi invitați a avut un schimb de replici tăios.

„Noi avem trei medici în grupul parlamentar AUR de la Camera Deputaților. Este dreptul oricui să poarte mască dacă apreciază că se protejează astfel”, a spus Ringo Măgureanu.

„Dar are și dreptul de a-i îmbolnăvi pe alții? Sau are obligația de a nu-i îmbolnăvi? Despre asta e vorba!”, a punctat Monica Pop.

„Aici este relativ. Dacă este vorba de a infesta pe cineva cu bună știință, atunci își asumă răspunderea”, a mai spus Măgureanu.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

8 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

39 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică