Sari la conținut

Redeschiderea școlilor: până la o anumită vârstă, tinerii nu trebuie să poarte masca de protecție

redeschiderea școlilor

Redeschiderea școlilor! Recent, Comitetul pentru Situații de Urgență al Capitalei a organizat o întâlnire pentru stabilirea condițiilor necesare începerii cursurilor în unitățile de învățământ. Aceasta prevede ce se întâmplă dacă există un caz confirmat într-o anumită clasă/grupă, precum și vârsta până la care tinerii nu trebuie să poarte masca de protecție.

Redeschiderea școlilor se va face respectând 3 scenarii, în funcție de situația epidemiologică a fiecărei localități. De asemenea, autoritățile se pregătesc pentru toate circumstanțele posibile, precum raportarea unui caz pozitiv de Covid-19 într-o anumită unitate de învățământ. Ce se întâmplă în aceasta situație și până la ce vârstă pot copiii să renunțe la masca de protecție?

Reluarea, de luni, a cursurilor în școli preocupă autoritățile locale și responsabilii ISU. La această oră, Comitetul pentru Situații de Urgență al municipiului București se reunește pentru a discuta pe această temă. Revenirea la ore se va face după 3 scenarii, în funcție de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID din localitate. Ministerele Educației și Sănătății au elaborat un ordin comun care prevede în ce condiții se vor redeschide școlile și ce reguli trebuie respectate, potrivit Rador.

Elevii, profesorii și întregul personal al școlilor trebuie să poarte masca de protecție tot timpul, atât în interiorul unității, cât și în exteriorul acesteia.

Masca nu este însă obligatorie în cazul preșcolarilor.

Se recomandă intrarea în instituție prin mai multe căi de acces și începerea și terminarea programului la ore diferite, pentru reducerea fluxului de școlari. Băncile ar trebui așezate astfel încât să se asigure distanțarea de minim un metru. Unde acest lucru nu se poate realiza, se va asigura maximul posibil.

Copiii vor fi supravegheați pe durata pauzelor, iar activitățile care presupun formarea de grupuri vor fi organizate cu respectarea distanței fizice.

Cadrele didactice vor efectua triajul observațional pe toată durata activităților, iar dacă un elev prezintă simptome specifice COVID-19, adică tuse, febră, dificultăți respiratorii, vărsături, dureri de mușchi sau stare generală modificată, acesta va fi izolat, dar supravegheat.

Minorii simptomatici vor putea fi testați doar dacă există un consimțământ informat și semnat al părintelui pentru recoltarea probelor de exudat nazofaringian.

Cursurile se suspendă, la o clasă din învățământul primar sau la o grupă de grădirniță, la apariția unui caz confirmat de îmbolnăvire și după confirmarea a două cazuri într-o clasă de învățământ gimnazial, liceal profesional sau postliceal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel