Schimbări bruște de dispoziție, nervozitate, insomnii: semne că trebuie să-ți echilibrezi nivelul de …

Schimbări bruște de dispoziție, nervozitate, insomnii? E cazul să echilibrezi nivelul de estrogen din organism. Iată principalele alimente ce conțin estrogen.

Scăderea nivelului de estrogen din organism dă serioase bătăi de cap femeilor deoarece se petrec o serie de tulburări destul de supărătoare. Pentru ele, dar și pentru cei din jurul lor, din păcate.

Așadar, atunci când organismul ne semnalează lipsa estrogenului este bine să luăm măsuri. Iar principala măsură este verificarea dietei zilnice și introducerea unor alimente care să suplimenteze aportul de estrogen din organism.

De altfel, alimentația poate fi un aliat de preț al oricărei persoane care vrea să prevină și chiar să trateze anumite afecțiuni și boli.

Ei bine, există o serie de alimente te pot ajuta să echilibrezi nivelul de estrogen din organism datorită conținutului de fitoestrogeni, iar introducerea acestor alimente în dietă are multiple beneficii pentru organismul feminin.

Semințe de in

Acestea se găsesesc printre primele în lista alimentelor care conțin fitoestrogeni. Semințele de in conțin și fibre dietetice din belșug, precum și acizi grași Omega 3, care reduc nivelul de colesterol din organism.

O sută de grame de semințe de in conțin până la 380 de micrograme de fitoestrogeni.

Poți consuma semințele de in adăugate în salate, în iaurturi sau în cerealele pe care le mănânci dimineață, la micul dejun.

Pentru o eficiență maximă, le poți consuma după ce le-ai măcinat.

Semințe de susan

Aceste semințe sunt bogate în lignani, un tip de hormoni care echilibrează nivelul de estrogen din organismul femeii. Cantitatea de fitoestrogeni din 100 de grame de semințe de susan este de 800 micrograme.

Poți consuma semințele de susan sub formă de pastă (tahini) adăugată în humus, de exemplu, dar și în salate, supe, iaurturi sau adăugate în aluaturi.

Soia

Toate produsele pe bază de soia, fie tofu, lapte sau iaurt de soia, conțin o cantitate mare de fitoestrogeni, mai exact 103 micrograme pe 100 de grame.

Boabele de soia uscate pot fi fierte și utilizate la fel ca fasolea uscată, tofu este bun nu doar în sandvișuri, ci și în salate, în curry-uri sau în chiftele, iar laptele de soia poate fi utilizat la fel ca laptele animal, potrivit doc.ro.

Nuci

Nuca are fitoestrogeni din belșug, dar și proteine și acizi grași Omega 3.

Se recomandă ca nucile să fie consumate ca atare, crude ori coapte, sub formă de gustare, precum și în amestec, alături de alte nuci și semințe (nu mai mult de un căuș de palmă, deoarece, chiar dacă sunt grăsimi bune, au foarte multe calorii).
Poți pune nuci tocate și într-un iaurt sau într-o salată. De asemenea, este recomandată hidratarea lor înainte de consum.

Le puteți ține o oră sau două în apă rece și apoi se pot consuma după preferințe.

Fructe deshidratate

Fructele uscate, deshidratate, pot fi o gustare extrem de sănătoasă, bogată în fitoestrogeni, dar și în minerale și vitamine. De pildă, o porție de 100 de grame de caise deshidratate conține până la 445 micrograme de fitoestrogeni, mai notează doc.ro.

Totuși, e indicat să se consume cantități mai mici de fructe uscate, cam tot un căuș de palmă, precum în cazul nucilor sau semințelor, deoarece și acestea au foarte multe calorii la suta de grame.
Ca și în cazul nucilor, și fructele uscate pot fi hidratate înainte de consum. Pot fi ținute în apă rece sau în ceai de fructe, chefir sau iaurt.

Recent Posts

Românii care primesc cei mai mulți bani la pensie după recalculare. Trebuie să fi muncit în aceste domenii

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a adus clarificări referitoare la criteriile în funcție de care unii…

9 minute ago

”Trăiește și învață + Învață să trăiești ”, campanie Euromelanoma. Program suport oferit de către SRD pentru pacienții cu cancer de piele

Intrat în tradiția marilor campanii internaționale de prevenție medicală, proiectul grupului Euromelanoma privind aspectele de…

20 de minute ago

Preotul mort operat de profesorul Mircea Beuran. Caz uluitor: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

De-a lungul a patru decenii, prin mâna și bisturiul chirurgului Mircea Beuran au trecut nenumărate…

39 de minute ago

50% din sporurile bugetarilor vor fi tăiate. De ce ia Guvernul această decizie?

Guvernul a decis să taie 50% din sporurile funcționarilor publici, o măsură radicală care urmărește…

o oră ago

Zodia cu probleme mari pe a cincea casă! Vin situații dureroase

Mariana Cojocaru susține că o singură zodie întâmpină ceva probleme în această perioadă a anului.…

2 ore ago

De ce e mai sănătoasă cafeaua cu lapte. Are un efect uimitor

Datorită combinației dintre proteinele și antioxidanții pe care o conține, cafeaua cu lapte poate avea…

2 ore ago

Citeste si: