Categories: Ştiri sănătate

Se folosesc vaccinuri expirate pentru a treia doză? Adevărul iese la iveală!

În România au apărut zvonuri conform cărora cei care aleg să facă a treia doză de vaccin primesc, de fapt, seruri expirate. Cseke Attila, ministru interimar al Sănătății, susține că acest lucru nu este adevărat, asigurând că toate vaccinurile folosite sunt conforme și sigure. De asemenea, acesta subliniază că vaccinarea este singura soluție reală de a pune capăt pandemiei de coronavirus. 

Situația cu care România se confruntă acum este cauzată de lipsa vaccinării. Astfel, ministrul interimar susține că vaccinarea este singura cale sigură prin care putem dobândi protecție sporită și prin care, de asemenea, putem pune capăt situației epidemiologice grave.

El infirmă categoric zvonurile conform cărora vaccinurile administrate persoanelor care fac a treia doză sunt expirate, la Digi 24.

Vaccin expirat pentru doza a treia?

„În campania asta antivaccinare se folosesc tot felul de (gogomănii – n.r.). Nu sunt vaccinuri expirate care să fie distribuite la centrele de vaccinare. Niciunul din vaccinurile astăzi aflate la centrele de vaccinare din România, indiferent despre ce centru vorbim, în orice colț al țării, niciunul nu este expirat, astfel încât siguranța, din acest punct de vedere, este categoric garantată”, susține Cseke Attila.

„Noi trebuie să înțelegem că e foarte îmbucurător și chiar emoționant că avem un sprijin din partea altor state, dar trebuie să înțelegem că în primul rând noi trebuie să ne ajutăm (…) Trebuie să înțelegem că și noi ca societate avem ceva de făcut: să ne vaccinăm. Acesta este lucrul pe care nu l-am făcut în proporția pe care l-au făcut alte țări, care, cu 70-80 la sută din populație vaccinată, sunt într-o cu totul altă situație decât noi, cu 34 la sută”, a adăugat ministrul interimar al sănătății.

Riscăm și alte valuri

Cseke Attila spune, totodată, că riscăm oricând și alte valuri, din cauza vaccinării scăzute.

„Dacă nu ne vaccinăm și nu creștem rata de vaccinare acolo unde deja apărarea este de masă, există riscul de a mai avea valuri pandemice în România, cu problemele inerente care sunt. În Occident, cu 80 la sută vaccinați, la cine să mai fie valul pandemic, la cei 10-15 la sută? Sigur, poate fi, dar în niciun caz de amploarea celui pe care îl ai cu 34 la sută”, a subliniat Cseke Attila.

 

 

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

5 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

6 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

7 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: