joi, august 11, 2022

În România au apărut zvonuri conform cărora cei care aleg să facă a treia doză de vaccin primesc, de fapt, seruri expirate. Cseke Attila, ministru interimar al Sănătății, susține că acest lucru nu este adevărat, asigurând că toate vaccinurile folosite sunt conforme și sigure. De asemenea, acesta subliniază că vaccinarea este singura soluție reală de a pune capăt pandemiei de coronavirus. 

Te-ar mai interesa: Un preot cu har a zis: „Mi-a apărut Dracul și a zi...

Situația cu care România se confruntă acum este cauzată de lipsa vaccinării. Astfel, ministrul interimar susține că vaccinarea este singura cale sigură prin care putem dobândi protecție sporită și prin care, de asemenea, putem pune capăt situației epidemiologice grave.

El infirmă categoric zvonurile conform cărora vaccinurile administrate persoanelor care fac a treia doză sunt expirate, la Digi 24.

Vaccin expirat pentru doza a treia?

„În campania asta antivaccinare se folosesc tot felul de (gogomănii – n.r.). Nu sunt vaccinuri expirate care să fie distribuite la centrele de vaccinare. Niciunul din vaccinurile astăzi aflate la centrele de vaccinare din România, indiferent despre ce centru vorbim, în orice colț al țării, niciunul nu este expirat, astfel încât siguranța, din acest punct de vedere, este categoric garantată”, susține Cseke Attila.

Te-ar mai interesa: Boala pentru care nu există leac: Trebuie tratată ...

„Noi trebuie să înțelegem că e foarte îmbucurător și chiar emoționant că avem un sprijin din partea altor state, dar trebuie să înțelegem că în primul rând noi trebuie să ne ajutăm (…) Trebuie să înțelegem că și noi ca societate avem ceva de făcut: să ne vaccinăm. Acesta este lucrul pe care nu l-am făcut în proporția pe care l-au făcut alte țări, care, cu 70-80 la sută din populație vaccinată, sunt într-o cu totul altă situație decât noi, cu 34 la sută”, a adăugat ministrul interimar al sănătății.

Te-ar mai interesa: 10 rețele unde vă puteți testa gratuit pentru canc...

Riscăm și alte valuri

Cseke Attila spune, totodată, că riscăm oricând și alte valuri, din cauza vaccinării scăzute.

„Dacă nu ne vaccinăm și nu creștem rata de vaccinare acolo unde deja apărarea este de masă, există riscul de a mai avea valuri pandemice în România, cu problemele inerente care sunt. În Occident, cu 80 la sută vaccinați, la cine să mai fie valul pandemic, la cei 10-15 la sută? Sigur, poate fi, dar în niciun caz de amploarea celui pe care îl ai cu 34 la sută”, a subliniat Cseke Attila.

Te-ar mai interesa: Surprize, compromisuri… Ce prevăd astrele pe...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private