Categories: Ştiri sănătate

Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind vaccinurile anti-covid în Parlamentul Uniunii Europene. „Nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia”, a transmis Albert Bourla

Șeful Pfizer a refuzat audierea privind vaccinurile anti-covid în Parlamentul Uniunii Europene. Din nou. „Nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia”, a transmis Albert Bourla.

Albert Bourla a refuzat pentru a doua oară să depună mărturie în fața comisiei speciale COVID a Parlamentului European. Directorul general al Pfizer renunțase anterior la o întâlnire pentru a depune mărturie în fața comisiei în luna octombrie.

Șeful Pfizer a refuzat DIN NOU audierea privind vaccinurile anti-covid în Parlamentul Uniunii Europene

Potrivit Politico, Bourla ar fi trebuit să răspundă la întrebări despre modul în care au fost încheiate contractele secrete privind vaccinurile.

Această decizie a fost luată în urma unui raport de audit privind strategia UE de achiziție de vaccinuri, care a ridicat noi întrebări cu privire la contactele dintre directorul general al companiei farmaceutice Pfizer și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„De la audierea COVID din octombrie, nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia, așa că refuzăm respectuos invitația de a reveni din nou asupra acestor probleme”, se arată în scrisoarea lui Bourla, datată 2 decembrie.

Investigație în curs de desfășurare privind achizițiile de vaccinuri anti-covid în UE

Pe 14 octombrie, Parchetul European a confirmat că are o investigație în curs de desfășurare cu privire la achizițiile UE de vaccin anti-covid, dar nu a precizat încă cine este investigat sau care dintre contractele de vaccin ale UE sunt supuse controlului.

La audierea COVID din 10 octombrie, președintele companiei pentru piețele internaționale dezvoltate, Janine Small, s-a confruntat cu întrebări repetate din partea comisiei cu privire la absența lui Bourla, dintre care una a fost chiar înregistrată pe laptopurile unor deputați europeni.

Ea a răspuns, de asemenea, întrebări cu privire la negocierile contractului de vaccin, inclusiv una de la europarlamentarul olandez Robert Roos (grupul ECR) care a vrust să afle dacă vaccinul a fost testat pentru capacitatea de a preveni transmiterea înainte de a intra pe piață.

Dar, în cele din urmă, se pare că Small nu a fost pur și simplu un substitut pentru Bourla. Așadar, pe 28 octombrie, comitetul COVID a întins o a doua invitație directorului general.

Dar pentru conducerea Pfizer, se pare că nu este nimic nou de spus.

Comisia Europeană a negociat şi încheiat în numele statelor UE contracte pentru sute de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 cu companiile farmaceutice.

Recent Posts

O femeie a murit după ce copilul ei care sunase la salvare nu a fost luat în serios de operatori

O femeie din SUA a murit după ce baiețelul ei, în vârstă de 5 ani,…

6 minute ago

Anunț îngrijorător al meteorologilor. România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit

România, afectată de un fenomen meteo neobișnuit. Un val polar a coborât asupra României, manifestându-și…

31 de minute ago

Care e suma maximă cu care poate crește pensia la recalculare

Cu cât poate crește pensia la recalculare? Va fi realizată o recalculare integrală a pensiilor,…

o oră ago

Alertă alimentară! Produs alimentar popular, retras de pe rafturile magazinelor din întreaga țară pentru că are pesticide

Un produs alimentar popular a fost retras de pe rafturile magazinelor care aparțin lanțului Mega…

2 ore ago

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea pentru femeile de peste 50 de ani. „Nu se acumulează în organism!”

Alimentul minune recomandat de dr. Vlad Ciurea. Neurochirurgul Vlad Ciurea, recunoscut pentru cariera sa excepțională…

2 ore ago

Horoscop 14 mai. Oportunități neașteptate pentru Berbeci. Leii ar trebui să facă un pas în spate

Horoscop 14 mai. Este o zi excelentă pentru Vărsători, care au relații minunate cu toți…

3 ore ago

Citeste si: