Sari la conținut

Șeful Pfizer a refuzat, din nou, audierea privind vaccinurile anti-covid în Parlamentul Uniunii Europene. „Nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia”, a transmis Albert Bourla

ceo pfizer

Șeful Pfizer a refuzat audierea privind vaccinurile anti-covid în Parlamentul Uniunii Europene. Din nou. „Nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia”, a transmis Albert Bourla.

Albert Bourla a refuzat pentru a doua oară să depună mărturie în fața comisiei speciale COVID a Parlamentului European. Directorul general al Pfizer renunțase anterior la o întâlnire pentru a depune mărturie în fața comisiei în luna octombrie.

Șeful Pfizer a refuzat DIN NOU audierea privind vaccinurile anti-covid în Parlamentul Uniunii Europene

Potrivit Politico, Bourla ar fi trebuit să răspundă la întrebări despre modul în care au fost încheiate contractele secrete privind vaccinurile.

Această decizie a fost luată în urma unui raport de audit privind strategia UE de achiziție de vaccinuri, care a ridicat noi întrebări cu privire la contactele dintre directorul general al companiei farmaceutice Pfizer și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„De la audierea COVID din octombrie, nu mai avem alte informații de împărtășit cu comisia, așa că refuzăm respectuos invitația de a reveni din nou asupra acestor probleme”, se arată în scrisoarea lui Bourla, datată 2 decembrie.

Investigație în curs de desfășurare privind achizițiile de vaccinuri anti-covid în UE

Pe 14 octombrie, Parchetul European a confirmat că are o investigație în curs de desfășurare cu privire la achizițiile UE de vaccin anti-covid, dar nu a precizat încă cine este investigat sau care dintre contractele de vaccin ale UE sunt supuse controlului.

La audierea COVID din 10 octombrie, președintele companiei pentru piețele internaționale dezvoltate, Janine Small, s-a confruntat cu întrebări repetate din partea comisiei cu privire la absența lui Bourla, dintre care una a fost chiar înregistrată pe laptopurile unor deputați europeni.

Ea a răspuns, de asemenea, întrebări cu privire la negocierile contractului de vaccin, inclusiv una de la europarlamentarul olandez Robert Roos (grupul ECR) care a vrust să afle dacă vaccinul a fost testat pentru capacitatea de a preveni transmiterea înainte de a intra pe piață.

Dar, în cele din urmă, se pare că Small nu a fost pur și simplu un substitut pentru Bourla. Așadar, pe 28 octombrie, comitetul COVID a întins o a doua invitație directorului general.

Dar pentru conducerea Pfizer, se pare că nu este nimic nou de spus.

Comisia Europeană a negociat şi încheiat în numele statelor UE contracte pentru sute de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 cu companiile farmaceutice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel