vineri, ianuarie 27, 2023

A ajuns prima serie din noul vaccin anti-Covid în România. Este adaptat la noile variante ale virusului. Iată ce spun Direcțiile de Sănătate Publică.

O primă tranșă din noul vaccin anti-COVID, adaptat la noile variante ale virusului, a ajuns în România, anunță Radio România Actualități.

De altfel,  Direcțiile de Sănătate Publică din țară se organizează în vederea vaccinării.

Te-ar mai interesa: Nutriționist: Acestea sunt cele mai bune alimente ...

Recomandat ca doză de rapel pentru aceste categorii

Serul este recomandat ca doză de rapel categoriilor vulnerabile, în principal bolnavilor cronici și persoanelor cu vârste peste 60 de ani.

Deocamdată, autoritățile se bazează mai mult pe medicii de familie, dar pregătesc și centre speciale de vaccinare.

De exemplu, în Harghita responsabilii locali din sănătate iau în calcul și redeschiderea câtorva centre în spitale, a precizat, pentru Radio România Târgu Mureș, șefa DSP, doctor Tar Gyöngyi.

„Acum, tocmai suntem în evaluare. Spre diferență de prima fază, de masă, a vaccinării, nu vom avea, probabil, atâtea solicitări și nici vaccinul nu a fost achiziționat în cantitate atât de mare, pentru că este recomandat, în primul rând, populației la risc.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: cinci tipuri de dureri corpora...

Deci, nu se insistă pe administrarea lui și nici noi n-o să deschidem toate centrele de vaccinare.

Vor fi probabil 2 centre, eventual 3, facem în așa fel să nu punem oamenii pe drumuri prea lungi”, a explicat doctorul Tar Gyöngyi la Radio România Actualități.

Totodată, autoritățile analizează posibilitatea de a furniza cantități suplimentare din serul antigripal, în condițiile în care aproapte toate cele un milion și jumătate de doze asigurate de Ministerul Sănătății au fost deja administrate.

Te-ar mai interesa: România, cifrele unei realități crude. Aproape 300...

De altfel, ne aflăm în plin sezon de gripă sezonieră.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private