Semințele care ne fac mai deștepți. Prof. Vlad Ciurea „Sunt foarte bune, favorizează procesele cerebrale”

Din cuprinsul articolului

Consumul de nuci și semințe vă poate oferi multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, există doar câteva pe care cercetătorii le consideră a fi un must-have pentru sănătatea creierului. Un studiu recent publicat spune că nucile, alunele și migdalele ar putea fi un agent preventiv împotriva declinului cognitiv și a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer.

Dacă nu aveți o alergie la nuci, includerea acestora în dieta dumneavoastră vă poate oferi unele beneficii pentru stimularea creierului. Iată câteva fapte suplimentare.

„Pentru creier, toate semințele posibile favorizează procesele cerebrale. Nucile sunt recunoscute, migdalele. Semințele de in favorizează tranzitul intestinal. Dacă ați observat, acum, la toate hotelurile de 4 stele se pun boluri cu semințe. Sunt foarte bune și pentru digestie și pentru creier”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Nuci

Pentru cercetători, nucile sunt cea mai bună resursă pentru sănătatea creierului. În special, din acest motiv: au o concentrație semnificativ mare de DHA, un tip de acid gras Omega-3.

Unii cercetători sugerează că DHA poate fi cheia pentru creșterea performanței creierului și prevenirea declinului cognitiv legat de vârstă.

Cercetătorii sugerează, de asemenea, că nucile și uleiul de nucă pot reduce stresul.

Un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție, raportează că participanții care au consumat nuci și ulei de nucă nu numai că și-au redus nivelul de LDL, dar au arătat și scăderi semnificative ale tensiunii arteriale în repaus și, cel mai surprinzător, ale răspunsului la stres.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Migdale & Alune

Migdalele și alunele conțin o concentrație mare de vitamina E, motiv pentru care cercetătorii cred că un consum regulat ar putea reduce declinul cognitiv.

Un studiu raportează că nivelurile ridicate de vitamina E în plasmă au fost asociate în mod repetat cu o performanță cognitivă mai bună.

Studiul mai arată că, datorită proprietăților sale antioxidante, capacitatea vitaminei E de a preveni sau întârzia declinul cognitiv a fost testată în studii clinice atât la îmbătrânirea populației, cât și la pacienții cu boala Alzheimer .

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

9 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

10 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

10 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

11 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

11 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică