Sari la conținut

O doza zilnică de migdale ajută la menținerea sănătății intestinale. Câte trebuie să mănânci în fiecare zi

Sursa foto: doctorulzilei.ro
Moduri naturale de a opri căderea părului

Consumul a aproximativ 46 de migdale pe zi poate stimula sănătatea intestinală, arată studiul

Microbiomul intestinal conține nenumărate microorganisme și bacterii care joacă un rol major în sănătatea digestivă, imunitară și generală.

Noi cercetări demne de remarcat indică sănătatea intestinală robustă poate fi ajutată de consumul migdalelor. Oamenii de știință de la Kings College din Londra au descoperit că un consum zilnic de migdale crește semnificativ producția de butirat, un acid gras cu lanț scurt cunoscut pentru a promova o sănătate intestinală puternică.

Consumul a aproximativ 46 de migdale pe zi poate stimula sănătatea intestinală

Echipa de cercetare a investigat impactul migdalelor întregi și măcinate asupra compoziției microbilor intestinali pentru a ajunge la aceste constatări. Deși știm că intestinul uman este complicat și important, descoperirea mecanismelor exacte care determină modul în care microbiomii intestinali influențează sănătatea este încă o lucrare în desfășurare pentru știința modernă.

Cu toate acestea, cercetările anterioare sugerează că consumul de anumite tipuri de alimente poate influența pozitiv tipurile de bacterii din intestin sau ceea ce fac acestea în stomacul nostru.

Echipa de la Kings College și-a propus să înțeleagă mai bine relația dintre consumul de migdale și rezultatele sănătății intestinale. În acest scop, ei au recrutat un grup de 87 de adulți pentru a participa la studiu.

Fiecare persoană mânca deja mai puțin decât cantitatea recomandată de fibre dietetice și consuma în mod obișnuit alimente nesănătoase, cum ar fi prăjiturile sau chipsurile. Cercetătorii au împărțit participanții în trei grupuri:

  • Un grup a început să mănânce 56 de grame de migdale întregi pe zi, în loc de alte gustări mai puțin sănătoase.
  • Un alt grup a început să mănânce 56 de grame de migdale măcinate zilnic.
  • Cel de-al treilea grup de control a mâncat brioșe.

Întregul experiment a durat patru săptămâni.

Cum menține consumul de nuci stomacul sănătos

Butiratul a fost semnificativ mai mare în rândul participanților care au mâncat fie migdale întregi, fie măcinate. Butiratul este un acid gras cu lanț scurt care servește ca principală sursă de combustibil pentru celulele colonului.

Atunci când aceste celule își fac treaba în mod corespunzător, se creează „condiții ideale” pentru ca microbii intestinali să se dezvolte, promovând un perete intestinal puternic, scurgeri sau inflamații minime și absorbția optimă a nutrienților.

„O parte din modul în care microbiota intestinală influențează sănătatea umană este prin producerea de acizi grași cu lanț scurt, cum ar fi butiratul. Aceste molecule acționează ca o sursă de combustibil pentru celulele din colon, reglează absorbția altor nutrienți în intestin și ajută la echilibrarea sistemului imunitar.

Credem că aceste descoperiri sugerează că consumul de migdale poate aduce beneficii metabolismului bacterian într-un mod care are potențialul de a influența sănătatea umană”, spune autorul principal al studiului, profesorul Kevin Whelan, șeful Departamentului de Științe Nutriționale de la King’s College din Londra, într-un comunicat universitar.

Echipa nu a găsit o diferență notabilă în timpul de tranzit intestinal – cantitatea de timp necesară pentru ca alimentele să treacă prin intestin.

Cu toate acestea, consumatorii de migdale întregi au raportat încă 1,5 mișcări intestinale pe săptămână în comparație cu celelalte grupuri. Deci, migdalele pot fi utile pentru cei care se confruntă cu constipație.

Mai mult, studiul sugerează că consumul  a 56 de grame fie de migdale întregi, fie măcinate (echivalentul a aproximativ 46 de migdale) poate îmbunătăți și alte componente ale dietei. Oamenii care consumaseră migdale aveau, de asemenea, un aport mai mare de acizi grași monosaturați, fibre, potasiu și alți nutrienți importanți.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel