Sari la conținut

Semințele care ne fac mai deștepți. Prof. Vlad Ciurea „Sunt foarte bune, favorizează procesele cerebrale”

nucile, produse pentru creșterea hemoglobinei
Sursă foto: Shutterstock
produse pentru creșterea hemoglobinei

Din cuprinsul articolului

Consumul de nuci și semințe vă poate oferi multe beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, există doar câteva pe care cercetătorii le consideră a fi un must-have pentru sănătatea creierului. Un studiu recent publicat spune că nucile, alunele și migdalele ar putea fi un agent preventiv împotriva declinului cognitiv și a bolilor neurodegenerative precum Alzheimer.

Dacă nu aveți o alergie la nuci, includerea acestora în dieta dumneavoastră vă poate oferi unele beneficii pentru stimularea creierului. Iată câteva fapte suplimentare.

„Pentru creier, toate semințele posibile favorizează procesele cerebrale. Nucile sunt recunoscute, migdalele. Semințele de in favorizează tranzitul intestinal. Dacă ați observat, acum, la toate hotelurile de 4 stele se pun boluri cu semințe. Sunt foarte bune și pentru digestie și pentru creier”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Nuci

Pentru cercetători, nucile sunt cea mai bună resursă pentru sănătatea creierului. În special, din acest motiv: au o concentrație semnificativ mare de DHA, un tip de acid gras Omega-3.

Unii cercetători sugerează că DHA poate fi cheia pentru creșterea performanței creierului și prevenirea declinului cognitiv legat de vârstă.

Cercetătorii sugerează, de asemenea, că nucile și uleiul de nucă pot reduce stresul.

Un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriție, raportează că participanții care au consumat nuci și ulei de nucă nu numai că și-au redus nivelul de LDL, dar au arătat și scăderi semnificative ale tensiunii arteriale în repaus și, cel mai surprinzător, ale răspunsului la stres.

nuci si seminte
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Migdale & Alune

Migdalele și alunele conțin o concentrație mare de vitamina E, motiv pentru care cercetătorii cred că un consum regulat ar putea reduce declinul cognitiv.

Un studiu raportează că nivelurile ridicate de vitamina E în plasmă au fost asociate în mod repetat cu o performanță cognitivă mai bună.

Studiul mai arată că, datorită proprietăților sale antioxidante, capacitatea vitaminei E de a preveni sau întârzia declinul cognitiv a fost testată în studii clinice atât la îmbătrânirea populației, cât și la pacienții cu boala Alzheimer .

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel