Semințele de muștar, bune pentru rinichi. Plus alte beneficii fabuloase pentru sănătate

Semințele de muștar sunt unele dintre cele mai utilizate ingrediente în bucătărie. Acestea sunt bogate în calciu și potasiu și au beneficii masive pentru sănătate și bunăstare.

Dar pe lângă utilizările culinare obișnuite, muștarul este folosit și în medicina tradițională, datând din vechile civilizații grecești și romane.

Potrivit medicilor, semințele de muștar sunt de mare ajutor în prevenirea pietrelor la rinichi. Încărcate cu cantități uriașe de calciu, cupru și vitaminele C, A și K, semințele de muștar sunt bogate în fibre, seleniu, magneziu și mangan, făcându-le esențiale pentru nevoile dumneavoastră de sănătate.

Semințele de muștar, bune pentru rinichi

Semințele de muștar au un conținut scăzut de sodiu și sare. Potrivit unui studiu publicat în National Library of Medicine, o dietă cu conținut scăzut de sare reduce riscul de evenimente renale compozite la pacienții care au probleme renale cronice.

Medicii spun că o dietă bogată în sodiu ar trebui evitată de persoanele cu probleme la rinichi și pietre. Rinichii sănătoși pot elimina lichidul suplimentar, menținând echilibrul de sodiu și lichid.

Cu diferite afecțiuni, rinichii tăi s-ar putea să nu poată elimina excesul de lichid, ceea ce poate provoca stres asupra corpului tău, în special a inimii.

Alte beneficii ale semințelor de mustar

În afară de rinichi, semințele de muștar sunt, de asemenea, benefice în felul următor:

  • Reduceți riscul de cancer: Potrivit cercetărilor publicate în revista Molecule, unii compuși din semințele de muștar ajută la reducerea grupelor reactive de azot legate de procesele cancerigene. Compuși precum Sinigrin provoacă moartea celulelor canceroase, chiar dacă mecanismul exact al activității anticancer nu este încă clar. Se presupune că efectul inhibitor al Sinigrinei se datorează efectului său modificator asupra anumitor enzime care scad riscul de deteriorare a ADN-ului la țesuturile care sunt vizate de agenții care cauzează cancer.
  • Scade nivelul zahărului din sânge: Consumul regulat de semințe de muștar, potrivit medicilor, ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet de tip 2.
  • Ajută la accelerarea procesului de vindecare: Sinigrina îmbunătățește, de asemenea, abilitățile de vindecare a rănilor atunci când este utilizat în combinație cu fitozomi pe bază de lipide. Fitozomii sunt molecule de grăsime care ajută la sporirea impactului substanțelor chimice pe bază de plante prin îmbunătățirea absorbției acestora.
  • Încărcat cu antioxidanți: Semințele de muștar sunt încărcate cu compuși fenolici care reacționează cu radicalii liberi din organism și inhibă efectele nocive ale acestora. Semințele de muștar conțin și tocoferoli, parte din familia vitaminelor E, care sunt compuși solubili în grăsimi și au capacități antioxidante extinse.
  • Ameliorează durerea de artrită: Semințele de muștar ajută, de asemenea, la ameliorarea simptomelor artritei reumatice. Conținutul de seleniu și magneziu din semințele de muștar poate ajuta la ameliorarea acestei probleme.
  • Protejeaza impotriva infecțiilor: Semințele de muștar au antioxidanți care oferă protecție împotriva bacteriilor și ciupercilor, inclusiv E.coli, B. subtilis și S. Aureus.

Recent Posts

Cât costă lingura pentru alimentație sănătoasă, inventată de japonezi?

Gigantul japonez din sectorul băuturilor Kirin Holdings va începe să comercializeze o lingură electrificată despre…

8 ore ago

Știai că ai dreptul la pensie chiar dacă nu ai cotizat suficient? Condițiile în care poți beneficia de pensie

Românii care nu au avut un loc de muncă, contracte legale si nu au plătit…

8 ore ago

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Zodiile care scapă de datorii

Soarele intră în zodia Gemenilor, fiind un semn că timpul este potrivit să revenim la…

9 ore ago

Dezvăluiri din ancheta scandalului sângelui contaminat: 30.000 de persoane au primit transfuzii cu sânge infectat!

Autorităţile sanitare şi cele politice au încercat să ascundă adevărul în legătură cu uriaşul scandal…

9 ore ago

Alertă cu bombă la Patriarhia Română

Catedrala Patriarhală a fost evacuată după o amenințare cu bombă. La Catedrală și la sediul…

9 ore ago

Legătura dintre pensiile din Pilonul II și prețul curentului electric. Puțini români știu acest lucru

Potrivit unei analize realizate de Ziarul Financiar, 6 din fiecare 10 lei investiţi de fondurile…

10 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar