Sari la conținut

Semnul de pe piele care arată că ești expus riscului de diabet de tip 2

simptome diabet
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semne diabet

Semnul de pe piele care arată că ești expus riscului de diabet de tip 2. În timp ce simptomele cheie ale bolii includ de obicei sete extremă și o nevoie crescută de a urina, ar putea exista și un semn pe pielea ta.

Cercetătorii turci au descoperit că persoanele cu papiloame cutanate  au diabet zaharat de tip 2 crescut. Persoanele care descoperă și doar puțin o mică creștere a pielii ar trebui, de asemenea, testate pentru hipertensiune arterială, au spus experții.

Semnul de pe piele care arată că ești expus riscului de diabet de tip 2

Diabetul este o afecțiune gravă care apare atunci când nivelul de glucoză din organism este prea mare. Există două tipuri, principala diferență fiind tipul 1 în moștenire și tipul 2 este legat de alegerile stilului de viață în majoritatea cazurilor.

Dar ambele sunt la fel de grave una ca altele și pot duce la mai multe complicații de sănătate, inclusiv insuficiență renală, leziuni ale nervilor și boli ale gingiilor.

Diabetul de tip 2 este cauzat de faptul că organismul produce prea puțin dintr-o substanță chimică numită insulină, care descompune zahărul. A fi supraponderal sau inactiv poate fi un factor de risc.

Echipa a testat sângele a 60 de persoane – dintre care jumătate aveau cel puțin un papilom pe corp – pentru a verifica probabilitatea lor de a dezvolta o tulburare metabolică.

Studiul, publicat în BMC Dermatology, a constatat că cei 30 care aveau papiloame pe piele erau mai expuși riscului de a face mai multe tulburări metabolice, inclusiv obezitate, hipertensiune arterială – dar cel mai probabil, diabet de tip 2.

Celelalte semne de pe pielea ta care ar putea fi un semn de diabet

Chimistul autorizat, Bruce Green, a spus că există șase semne de avertizare cheie de care trebuie să fii conștient:

  • Pete sau umflături galbene sau maro
  • O zonă mai întunecată a pielii care se simte catifelată în special în jurul gâtului și axilei
  • Pete de piele tare îngroșate, în special pe degete de la mâini și de la picioare
  • Apariția bruscă a veziculelor sau a grupurilor de vezicule
  • Pete pe piele, depresiuni mici și abia vizibile pe piele
  • Pete extrem de uscate si mancarimi pe piele, în special pe brate, picioare, coate si picioare.

Cu toate acestea, acestea nu sunt singurele semne de care trebuie să fii conștient. Specialiștii recomandă să consultați un medic dacă vă este foarte sete și faceți pipi mai des decât de obicei – mai ales noaptea.

Alte semne cheie ale diabetului includ senzația de oboseală, pierderea în greutate și pierderea volumului muscular și vedere încețoșată.

Când vine vorba de piele, mâncărimea în jurul penisului sau vaginului sau experimentarea tăieturilor sau rănilor care se vindecă încet sunt, de asemenea, semne comune, pentru care ar trebui să solicitați asistență medicală.

Dacă sunteți deja diabetic, este esențial să aveți grijă de pielea dumneavoastră.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: