Semne cheie că o persoană este pe moarte. Pot apărea și cu 40 de zile înainte

Semne de avertizare despre moarte. Poate fi extrem de stresant și dureros să ai o persoană iubită care este pe moarte. Starea de boală a celor dragi nu îți poate lua amintirile despre momentele în care persoana iubită a fost activă și vibrantă, dar cu toate acestea știi că timpul lor este scurt.

Chiar dacă medicii îți pot oferi o estimare a cât timp ar putea trăi persoana iubită, aceasta ar putea varia cu săptămâni sau luni, în funcție de afecțiune și tratament.

Cu luni înainte de sfârșitul vieții, s-ar putea să observați câteva semne timpurii ale unei persoane pe măsură ce începe să se retragă din lumea exterioară. Conștientizarea acestor semne vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe persoana iubită să experimentați mai puțină frică și să-i ajute să se bucure de o calitate mai bună a vieții în timpul care le-a mai rămas.

Un articol din 2018 din BMC Geriatrics a intervievat profesioniștii din domeniul sănătății care au lucrat în casele de bătrâni. Studiul a inclus contribuții de la asistente medicale, terapeuți ocupaționali, terapeuți fizici și asistenți sociali pentru a determina unele semne de avertizare timpurie ale unei persoane a cărei moarte este iminentă.

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Semne de avertizare de moarte care apar cu 40 de zile înainte

Profesioniștii din domeniul îngrijirilor paliative spun că există semne anterioare indică ideea că persoana începe să se separe de lumea exterioară. Oamenii intră într-o bulă cu câteva luni înainte de moarte.

  • Își pierd interesul pentru activitățile sociale și preferă să fie singuri.
  • De asemenea, ar putea părea deprimați, simțindu-se mai puțin interesați să trăiască.
  • Cineva care se află în stadiile incipiente ale morții ar putea dormi mai des. Se trezește mai greu dimineața sau, de asemenea, se poate retrage în pat sau pe un fotoliu pentru a dormi în timpul zilei sau după cină.
  • Unii adulți în vârstă pot dezvolta demență, iar alții pot experimenta confuzie ca urmare a unei infecții sau a medicamentelor lor. Dacă niciunul dintre acestea nu este cazul la un adult în vârstă, o dezvoltare recentă a confuziei ar putea fi un alt semn precoce al morții.
  • Adulții în vârstă sunt mai susceptibili la cădere, dar pe măsură ce moartea se apropie, retragerea lor de la activitățile zilnice le va înrăutăți mobilitatea.
  • Oamenii care se află în stadiile incipiente ale morții își pierd și interesul pentru mâncare, chiar dacă s-au bucurat de mâncare înainte.
  • S-ar putea să observați că hainele lor nu se potrivesc pentru că slăbesc.

Semne ulterioare de moarte

Semnele timpurii de deces pot semăna cu semnele altor afecțiuni, dar semnele ulterioare sunt mult mai clare pentru profesioniștii din domeniul sănătății. Când o persoană este foarte aproape de moarte, corpul prezintă semne fizice și psihologice de închidere.

  • Lucrătorii din domeniul sănătății observă mâini și picioare reci la persoanele care sunt aproape de moarte, deoarece circulația lor slăbește.
  • Ulcerele pot apărea dacă persoana rămâne țintă la pat.
  • În timp ce în stadiile incipiente ale morții, oamenii pot prezenta semne de depresie, oamenii din etapele ulterioare ale procesului de moarte pot deveni furioși și frustrați. Le-ar putea fi mai dificil să-și exprime frustrarea prin limbaj, iar acest lucru se poate adăuga la neliniștea lor.
  • Unii ar putea, de asemenea, să vadă și să audă lucruri înainte de a muri.
  • Pe măsură ce oamenii se apropie de moarte, ei vor înceta să mănânce și să bea. Lucrătorii din domeniul sănătății trebuie adesea să-și injecteze medicamentul, deoarece persoana pe moarte nu va absorbi lichide. Când se întâmplă acest lucru, echipa de asistență medicală face tot ce poate pentru a limita durerea și anxietatea pacientului.
  • De asemenea, pacientul va începe să-și piardă cunoștința și să respire neregulat în ultimele momente înainte de moarte. Uneori, un pacient își poate încetini respirația până la punctul în care echipa de asistență medicală consideră că pacientul a murit.
  • Când pacientul își pierde în cele din urmă cunoștința, echipa de asistență medicală știe că moartea ar putea veni în câteva zile.

Recent Posts

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

15 minute ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

44 de minute ago

Mesaj emoţionant pentru Florin Piersic: „Este nemuritor!”

Actorul Florin Zamfirescu i-a transmis colegului său de breaslă, Florin Piersic, un mesaj emoţionant de…

o oră ago

Horoscopul BANILOR. TREI ZODII norocoase dau lovitura în săptămâna 13-19 mai

În săptămâna 13-19 mai, multiple aspecte planetare vor influența situația financiară a zodiilor. Primul aspect notabil…

2 ore ago

Legătura dintre schimbările climatice şi bolile infecţioase

Specialiştii atrag atenţia că numărul bolilor infecţioase va creşte tot mai mult în viitor din…

2 ore ago

Accident cu victime multiple pe Podul Basarab din Capitală

UPDATE. Cele șapte victime au fost transportate unitățile de primiri urgențe ale spitalelor din apropiere,…

3 ore ago

Citeste si: