Sari la conținut

Simptome de insuficiență cardiacă: umflarea picioarelor și alte semne neobișnuite pe care nu trebuie să le ignori niciodată

Simptome insuficiență cardiacă
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome insuficiență cardiacă

Simptome de insuficiență cardiacă: umflarea picioarelor și alte semne neobișnuite. Insuficiența cardiacă congestivă apare atunci când una sau ambele camere inferioare ale inimii nu mai pompează corect sângele. Important de reținut este faptul că inima nu se oprește, ci doar încetinește.

Ca urmare a incapacității inimii de a pompa sânge, fluxul sanguin încetinește și revine în venele picioarelor, gleznelor și picioarelor. Această boală provoacă edem, sau umflare, din cauza excesului de lichid prins în țesuturile corpului.

Ce este, de fapt, o insuficiență cardiacă

Inima joacă un rol foarte important în menținerea sănătății generale a corpului sub control pentru a pompa sânge, încărcat cu oxigen și alți nutrienți, către fiecare celulă din corpul dumneavoastră.

Acest organ are două laturi – partea dreaptă și partea stângă. Partea dreaptă a inimii primește sânge din corp și îl trimite la plămâni pentru oxigenare, în timp ce partea stângă a corpului primește acest sânge oxigenat de la plămâni și apoi îl trimite în restul corpului pentru hrănire.

Funcția prin care deplasarea sângelui are loc în afara inimii se numește funcția de pompare a inimii. Deci, ori de câte ori ne gândim la insuficiența cardiacă, se referă la faptul că funcția de pompare nu funcționează foarte bine și va împiedica fluxul de sânge.

  • Atunci când partea dreaptă a inimii nu își îndeplinește datoria, sângele nu ajunge în toate părțile corpului, ceea ce afectează întreaga funcționare a corpului. În acest moment, se pot observa umflături neobișnuite pe tot corpul (inclusiv picioare și brațe).
  • Atunci când partea stângă a inimii nu funcționează corect, poate duce la o afecțiune în care sângele se blochează în plămâni, determinând funcționarea anormală a acestuia. Această condiție poate duce, de asemenea, la anumite tipuri de dificultăți de respirație sau probleme legate de plămâni la pacient.

Simptomele insuficienței cardiace

Pentru a ști dacă exista riscul de a suferi de insuficiență cardiacă, află care sunt semnele și simptomele insuficienței cardiace iminente și modul în care corpul tău poate reacționa atunci când apare.

  • Cel mai frecvent simptom este dificultatea de respirație, cu o durere toracică acută. Pacientului îi este greu să inspire și să expire aer și să ajungă să respire adânc.
  • Al doilea semn sunt bătăile rapide ale inimii. Este unul dintre cele 10 semne timpurii ale insuficienței cardiace pe care nu ar trebui niciodată să-l ratezi sau să-l ignori.
  • Un alt semn neobișnuit poate fi dificultatea de respirație în timpul somnului. Acest lucru poate provoca, de asemenea, insomnie și poate duce la mai multe complicații de sănătate.
  • Următorul cel mai frecvent simptom al insuficienței cardiace este umflarea care începe la nivelul picioarelor și se poate răspândi pe tot corpul.
  • Un alt simptom comun pe care îl simt unii oameni este o tuse persistentă amestecată cu flegmă.
  • Unii oameni pot simți, de asemenea, bătăi neobișnuite ale inimii sau o creștere a frecvenței inimii. Palpitațiile pot fi o senzație regulată sau neregulată a bătăilor proprii ale inimii.
  • Unii oameni au oboseală excesivă din cauza scăderii alimentării cu sânge a organismului.
  • Unii oameni pot simți o oarecare disconfort în piept sub formă de durere, dar nu este foarte severă în mod obișnuit, cu excepția cazului în care aveți o situație în care există un atac de cord asociat cu insuficiență cardiacă. 
  • Durere în partea superioară a corpului, umăr și brațe. Acest lucru poate duce, de asemenea, la o fază de amorțeală inexplicabilă.
  • Transpirația abundentă este, de asemenea, un alt simptom care poate apărea atunci când inima nu funcționează corect.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel