Semne mai puțin cunoscute ale unui atac de cord: unele pot apărea și cu câteva luni înainte

Semne mai puțin cunoscute ale unui atac de cord. Decesele din cauza bolilor cardiovasculare reprezintă 32% din totalul deceselor la nivel mondial. Potrivit Organizația Mondială a Sănătății (OMS), bolile de inimă provoacă aproape 18 milioane de vieți în fiecare an.

Dintre acestea, 85% sunt cauzate de atac de cord si accident vascular cerebral. Aproape 40% dintre decesele premature, ceea ce înseamnă că decesele care apar la persoanele sub 70 de ani, se datorează problemelor legate de inimă.

Atac de cord: semne mai puțin cunoscute

Semnele asociate cu bolile cardiace sunt complicate și imită alte complicații care întârzie diagnosticul și tratamentul. Având în vedere severitatea afecțiunii, este important să cunoaștem semnele bolii, astfel încât să se poată identifica cu ușurință debutul acesteia și să obțină ajutor medical.

Unele dintre acestea sunt observate cu luni înainte de evenimentul cardiac.

1. Indigestie ca durerea în piept: În multe cazuri cardiace, oamenii înțeleg greșit durerea în piept ca fiind cauzată de indigestie. Durerea în piept care apare din cauza atacurilor de cord este greu de recunoscut, deoarece există mai puțină conștientizare a acesteia.

Oamenii iau remedii pentru indigestie și în acest proces întârzie tratamentul medical propriu-zis. Durerea în piept din cauza unui atac de cord se simte ca o durere înjunghiată în piept.

2. Durere în umărul stâng: Aproape toată lumea se confruntă cu dureri la umăr și un disconfort brusc din cauza unui atac de cord este ușor de ratat.

Stilul de viață sedentar a afectat mobilitatea indivizilor. Durerea frecventă în umeri din cauza orelor lungi de ședere îngreunează oamenii să o distingă de ceea ce este indus de un atac de cord.

Atenție la transpirația rece

3. Durere în centrul abdomenului: Aceasta se numește regiunea epigastrică și este o locație comună a durerii de atac de cord.

De obicei, se simte ca o durere arzătoare în centrul stomacului și încă o dată mulți oameni o confundă cu gastrică sau aciditate.

4. Leșin sau stare de inconștiență: Mulți dintre noi asociază adesea amețelile sau leșinul cu slăbiciune corporală extremă.

Dar foarte puțini știu că leșinul sau starea de inconștiență este unul dintre semnele tăcute ale unui atac de cord. Aceasta este adesea însoțită de greață și vărsături.

5. Transpirație rece: Transpirația în timpul nopții este foarte frecvent observată la pacienții care au un atac de cord.

Acesta este de fapt un semn foarte comun în rândul femeilor. În timpul unui atac de cord, organismul depune un efort suplimentar pentru a pompa sânge, ceea ce duce la transpirație.

Deși este dificil să știi dacă este un atac de cord sau altceva doar prin estimarea naturii durerii, cu siguranță nu ar trebui să ignori aceste simptome și să le consideri întotdeauna o urgență medicală.

Chemați pe cineva pentru ajutor sau sunați o ambulanță. Nu conduceți la spital, deoarece acest lucru vă poate amplifica starea riscantă.

Recent Posts

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

7 minute ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

36 de minute ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

o oră ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

2 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

2 ore ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra