6 Simptome ale cancerului de col uterin. O boală care poate fi vindecată

6 Simptome ale cancerului de col uterin. O boală care poate fi vindecat.

Cancerul de col uterin este unul dintre ucigașii tăcuți. Există foarte puține, spre deloc, simptome vizibile până când cancerul nu a avansat. Cancerul de col uterin presupune apariția la nivelul cervixului (prima parte a uterului care se deschide în vagin, denumit și col uterin) a unor celule atipice care se multiplică necontrolat.

Spre deosebire de alte tipuri de cancer care sunt mult mai agresive, cancerul cervical este curabil în majoritatea cazurilor, dacă este descoperit într-un stadiu incipient.

Din cauza faptului că este preponderent asimptomatic, este diagnosticat în faza foarte avansată, șansele de vindecare reducându-se, astfel, cu 90%. Dacă este diagnosticat la timp, adică în fază incipientă, cancerul de col uterin poate fi vindecat, doamnele fiind capabile să își reia cursul firesc al vieții.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există semne pe care să le aveți în vedere. Mai jos sunt câteva semne și simptome la care puteți fi atente.

6 Simptome ale cancerului de col uterin

1. Sângerări abdominale

Majoritatea femeilor, cu excepția cazului în care suferă de o tulburare cronică de reproducere, nu iau în seamă nicio sângerare ciudată. Sângerarea la mijlocul unui ciclu sau în timpul actului sexual sau după menopauză nu este obișnuită; ar trebui să vă îndreptați imediat către un ginecolog.

2. Scurgeri neobișnuite

Este foarte normal ca femeile să aibă scurgeri de-a lungul vieții. Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ignorați orice scurgere neobișnuită. Dacă ceva miroase a putred sau ciudat sau este prea abundent; ar putea fi posibile semne de cancer de col uterin. Vă rugăm să consultați imediat un medic pentru a ușura stresul.

3. Modificări ale mișcărilor intestinale

Dacă observați că mișcările intestinale s-au schimbat în mod constant într-o perioadă de timp. Dacă faci pipi mai des sau ai dureri mari în timp ce ai scaune, cel mai bine ar fi să vezi un medic.

Cancerul de col uterin, o boală care poate fi vindecată

4. Epuizare

Epuizarea este stare normală pentru o femeie. Dar, dacă vă simțiți fără energie și chef de viață și nu sunteți în stare să vă aduceți energia înapoi, atunci ar putea exista ceva grav. Prin urmare, țineți o evidență a sentimentelor pe care le aveți într-o perioadă de timp pentru a lua o decizie de a merge la un medic. Aceasta ar putea fi epuizare.

5. Fumatul

Este probabil ca femeile peste 40 de ani să fie diagnosticate cu cancer de col uterin. Se știe că fumatul crește riscul de orice tip de cancer. Prin urmare, dacă simțiți simptomele de mai sus, este mai bine să luați în considerare faptul că sunteți fumător sau ați fost fumător.

6. Durere chinuitoare

Experimentarea durerii în timpul perioadelor de ciclu menstrual este normală. Dar, în acest caz, această durere este ca și cum ai avea crampe intense în zona pelviană. Cel mai bine este să consultați un medic imediat ce simțiți astfel de dureri.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică