vineri, martie 24, 2023

6 Simptome ale cancerului de col uterin. O boală care poate fi vindecat.

Cancerul de col uterin este unul dintre ucigașii tăcuți. Există foarte puține, spre deloc, simptome vizibile până când cancerul nu a avansat. Cancerul de col uterin presupune apariția la nivelul cervixului (prima parte a uterului care se deschide în vagin, denumit și col uterin) a unor celule atipice care se multiplică necontrolat.

Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...

Spre deosebire de alte tipuri de cancer care sunt mult mai agresive, cancerul cervical este curabil în majoritatea cazurilor, dacă este descoperit într-un stadiu incipient.

Din cauza faptului că este preponderent asimptomatic, este diagnosticat în faza foarte avansată, șansele de vindecare reducându-se, astfel, cu 90%. Dacă este diagnosticat la timp, adică în fază incipientă, cancerul de col uterin poate fi vindecat, doamnele fiind capabile să își reia cursul firesc al vieții.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există semne pe care să le aveți în vedere. Mai jos sunt câteva semne și simptome la care puteți fi atente.

6 Simptome ale cancerului de col uterin

1. Sângerări abdominale

Majoritatea femeilor, cu excepția cazului în care suferă de o tulburare cronică de reproducere, nu iau în seamă nicio sângerare ciudată. Sângerarea la mijlocul unui ciclu sau în timpul actului sexual sau după menopauză nu este obișnuită; ar trebui să vă îndreptați imediat către un ginecolog.

Te-ar mai interesa: Medic oncolog: 10 moduri de a reduce riscul de can...

2. Scurgeri neobișnuite

Este foarte normal ca femeile să aibă scurgeri de-a lungul vieții. Dar acest lucru nu înseamnă că ar trebui să ignorați orice scurgere neobișnuită. Dacă ceva miroase a putred sau ciudat sau este prea abundent; ar putea fi posibile semne de cancer de col uterin. Vă rugăm să consultați imediat un medic pentru a ușura stresul.

3. Modificări ale mișcărilor intestinale

Te-ar mai interesa: Medic: Cele mai bune și „cele mai proaste...

Dacă observați că mișcările intestinale s-au schimbat în mod constant într-o perioadă de timp. Dacă faci pipi mai des sau ai dureri mari în timp ce ai scaune, cel mai bine ar fi să vezi un medic.

Cancerul de col uterin, o boală care poate fi vindecată

4. Epuizare

Epuizarea este stare normală pentru o femeie. Dar, dacă vă simțiți fără energie și chef de viață și nu sunteți în stare să vă aduceți energia înapoi, atunci ar putea exista ceva grav. Prin urmare, țineți o evidență a sentimentelor pe care le aveți într-o perioadă de timp pentru a lua o decizie de a merge la un medic. Aceasta ar putea fi epuizare.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

5. Fumatul

Este probabil ca femeile peste 40 de ani să fie diagnosticate cu cancer de col uterin. Se știe că fumatul crește riscul de orice tip de cancer. Prin urmare, dacă simțiți simptomele de mai sus, este mai bine să luați în considerare faptul că sunteți fumător sau ați fost fumător.

6. Durere chinuitoare

Experimentarea durerii în timpul perioadelor de ciclu menstrual este normală. Dar, în acest caz, această durere este ca și cum ai avea crampe intense în zona pelviană. Cel mai bine este să consultați un medic imediat ce simțiți astfel de dureri.

Te-ar mai interesa: 10 alimente care scad nivelul de zahăr din sânge...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private