Simptome ciudate. Un bărbat care a devenit „foarte excitat și agresiv” a fost diagnosticat cu tumoră pe creier

Simptome ciudate. Un bărbat care a devenit „foarte excitat și agresiv” a fost diagnosticat cu tumoră pe creier. Există peste o sută de tipuri de tumori cerebrale cu propriile tipuri de simptome diverse.

Poate fi dificil pentru pacienți sau pentru cei din jurul lor să identifice aceste semne ca fiind cele ale tumorii cerebrale.

Acesta a fost și cazul unui bărbat de 38 de ani, tată a doi copii din East Cowes, Isle of Wight, Anglia, care a experimentat semne atât de ciudate încât i-au schimbat complet persoanlitatea.

Simptome ciudate care semnalează tumori cerebrale

„Am avut schimbări de personalitate. În mod normal, sunt foarte relaxat și liniștit, cu multă energie”, a spus Shaun Turner, potrivit Express UK.

Cu toate acestea, efectele tumorii l-au făcut „foarte obosit tot timpul, foarte excitat și agresiv”. De asemenea, a început să-și piardă simțul mirosului și vederea.

Diagnosticul în acest caz a venit întâmplător când soția lui i-a rezervat un test oftalmologic. Testul a găsit o anomalie, așa că a continuat să facă o scanare care a descoperit masa mare, de mărime portocalie, din creier, care a necesitat o intervenție chirurgicală.

Bărbatul a fost supus unei operații de extirpare a tumorii în octombrie 2014, operație în urma căreia s-a ales cu 62 de capse. Mai sunt urme de cancer în creier, așa că este monitorizat în mod regulat.

„Am avut o atitudine pozitivă și am crezut cu adevărat că o să fie bine, dar am fost îngrozit în interiorul meu. Cred că au rămas foarte mici urme pentru care am făcut radioterapie în decembrie 2020″, a spus el.

Tumorile cerebrale sunt adesea diagnosticate greșit

Tumorile cerebrale pot avea o gamă largă de simptome, cum ar fi:

  • modificări severe de personalitate,
  • pierderea selectivă a memoriei
  • sau chiar adulții care se confruntă cu crize de creștere.

Simptomele pot varia, în funcție de locul în care este poziționată tumora în creier. Acest lucru poate duce adesea la diagnosticarea greșită a tumorii cerebrale ca și alte afecțiuni, cum ar fi epilepsia sau un accident vascular cerebral.

Detectarea și tratamentul corect și în timp util pot evita complicațiile mai târziu. Deși oricine poate dezvolta o tumoare pe creier, există anumiți factori care vă pot expune un risc mai mare.

Tumorile cerebrale pot apărea la orice vârstă, dar ele apar cel mai adesea la adulții în vârstă. Persoanele care au fost expuse la un tip puternic de radiații au, de asemenea, un risc crescut de tumoră pe creier. Unele modificări ale ADN-ului care cresc riscul de tumoră cerebrală sunt moștenite.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

24 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

55 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică