Sari la conținut

MANIFEST PENTRU ARMONIE ȘI FEMINITATE. Cum te pregătești pentru o intervenție chirurgicală la nivelul sânului?

Când este vorba despre încrederea de sine, pot apărea mai mulți factori influențatori care, cumulați, ajung să formeze centrul energiei fiecăruia dintre noi. Orice complex, chiar dacă este unul fizic sau unul emoțional, are un impact puternic asupra imaginii pe care o avem despre noi, dar și asupra felului în care cei din jurul nostru ajung să ne perceapă. (P)

Motivele sunt diverse în cazul femeilor care recurg la intervenții de chirurgie estetică, însă, în principal, creșterea stimei de sine, îmbunătățirea aspectului fizic sau reconstrucția postoperatorie/postnatală sunt printre cele mai întâlnite.

În ceea ce privește remodelarea sânilor, există mai multe tipuri de intervenții chirurgicale estetice, însă primul pas este constituit de o documentare riguroasă, dar și de crearea unei relații de încredere între pacient și medicul chirurg.

Astfel, Manifest pentru armonie si feminitate este ghidul pe care Omini Clinic l-a elaborat, cu scopul de a oferi toate informațiile necesare referitoare la intervențiile chirurgicale estetice realizate la nivelul sânilor. Factorii fundamentali pe care se bazează activitatea clinicii Omini, echilibru și naturalețe, asigură întotdeauna obținerea rezultatelor visate de fiecare pacient care alege să ne treacă pragul.

În acest sens, ghidul are menirea de a reprezenta o sursă de informare amănunțită în ceea ce privește o intervenție chirurgicală, oferind detalii despre întregul proces necesar unui astfel de demers. În funcție de nevoile fiecărui pacient, în ghid se vor regăsi tipurile de proceduri existente, pașii, recomandările medicului specialist și lămurirea unor mituri existente referitoare la implantul mamar. Echilibrul corporal și recăpătarea încrederii de sine sunt două aspecte fundamentale ale acestei intervenții, iar acest ghid își propune să fie o sursă credibilă, prin care pacienții să se poată informa și să găsească soluția potrivită pentru nevoile lor.

„Pregătirea pacientului pentru ziua operației este cel mai important pas. Acestui moment îi acordăm o atenție deosebită. De la verificarea amănunțită a analizelor până la a-i explica pacientului cum trebuie să se pregătească pentru ziua operației. Noul ghid prezintă un capitol distinct despre această temă. De ce am ales să oferim o atenție aparte dezvoltării temei legată de Pregătirea pentru Operație în noul GHID? Deoarece, este important pentru orice femeie să aibă răspunsul la toate întrebările. Iar ziua operației este pentru multele dintre ele o zi plină de emoții. Sunt multe aspecte pe care pacientele le pot pierde din vedere. De exemplu, faptul că este recomandat ca minim cu 3 săptămâni înainte de operație să renunțe la fumat sau să întrerupă anumite medicamente o perioadă de timp, precum: anticoncepționalele, antiinflamatoarele, pastilele de slăbit, suplimentele cu ginseng și anticoagulantele, iar lista poate continua. De aceea, recomand tuturor pacienților să fie deschiși să  discute sincer cu medicul lor. Noul ghid lansat alături de colectivul OMINI este inspirat din larga noastră experiență cu pacienții și considerăm că acesta nu este un manual, ci mai degrabă un material educativ și informativ care are ca scop ajutarea viitorilor pacienți.” – a declarat Dr. Theodor Motruc, fondatorul Omini Clinic.

Cele mai frecvente intervenții chirurgicale care pot fi efectuate la nivelul sânului sunt procedurile de mărire, respectiv micșorare a sânilor, ridicarea și simetrizarea sânilor, mommy makeover, operația de ginecomastie sau îndepărtarea implantului. Din momentul în care pacientul decide că își dorește să apeleze la o astfel de intervenție, este indicat să urmeze anumiți pași.

 În primul rând, este indicat ca pacientul să poarte o discuție amănunțită cu medicul specialist în care să-i prezinte acestuia procedura sau procedurile pe care și le dorește. Astfel, împreună pot ajunge la cea mai bună și sigură variantă care să ducă, în final, la rezultatele dorite.

Însă, următorul pas este pregătirea pentru operație și tot ceea ce presupune aceasta. De regulă, intervențiile chirurgicale estetice se realizează cu anestezie generală, deci pacientul nu va simți niciun disconfort, iar medicul anestezist va fi în sala de operație pe tot parcursul intervenției. Cu toate acestea, mulți pacienți se tem de acest pas și, de aceea, o documentare riguroasă va duce la dobândirea unei stări de liniște și la înțelegerea modului în care se va desfășura procedura.

Este indicat ca specialistul să cunoască istoricul medical al pacientului, dacă există probleme de sănătate, dacă s-au mai făcut alte intervenții chirurgicale, care este stilul său de viață, deoarece va urma un set de analize și investigații pe baza cărora medicul specialist, dar și anestezistul se vor ghida pentru bunul mers al intervenției.

În ziua operației, se va ține cont de faptul că nu este indicat ca pacientul să mănânce nimic cu cinci ore înainte de intervenția chirurgicală sau să consume lichide cu două ore înainte de operație, iar dacă există cazul purtării unor lentile de contact sau anumite proteze, este de preferat ca acestea să fie îndepărtate.

Cât despre posibile efecte adverse, cu toate că există șanse foarte mici ca acestea să fie generate, ele pot consta în vânătăi, edeme, umflături în zona operației, cicatrici, infecții locale etc.

La Omini Clinic vei găsi întotdeauna soluția ideală, vei avea parte de îndrumare pe tot parcursul procesului și te vei bucura de rezultatele urmărite în mod constant, ce au la bază dorințele și nevoile tale.

Testimoniale

 T1 „Am făcut operația de augmentare mamară, sunt foarte mulțumită de felul în care am fost tratată și de profesionalismul de care domnul doctor Motruc, împreună cu echipa sa au dat dovadă. Recomand cu încredere Omini Clinic și cu siguranță voi reveni cu drag anul viitor pentru o nouă intervenție.”- R.W

T2 „Am avut ocazia de a întâlni cel mai bun medic de până acum. A reușit să-mi redea încrederea în mine și să trec cu brio peste operația de mastopexie, având cel mai frumos rezultat! Întreaga echipă a fost minunată și amabilă și doresc să-i mulțumesc din suflet domnului doctor Theodor Motruc! Recomand.”- A.D

T3 „Doresc să îmi exprim, cu toată sinceritatea, aprecierea profundă pe care o manifest pentru dl. doctor Motruc și întreaga sa echipă medicală. Am avut posibilitatea, pe parcursul mai multor proceduri întreprinse de domnia sa, sa mă simt în siguranță, să am încredere totală vizavi de soluțiile personalizate alese pentru mine și de naturalețea rezultatelor obținute în urma intervențiilor. Ambientul pe care dl. doctor îl oferă este unul extrem de cald, liniștitor, motivat de experiența sa dovedită în multiple ocazii și capacitatea ridicată de a răspunde cu cele mai potrivite soluții diverselor aspecte estetice pe care pacienta le solicită domniei sale.

Un medic impecabil, un om extrem de echilibrat, un prieten la care voi apela mereu în acest domeniu. Va mulțumesc din suflet!” – I.B

***

OMINI Clinic, pionier al chirurgiei estetice din Iași

Fondată în urmă cu 17 ani, OMINI Clinic are peste 1.000 de pacienți în fiecare lună, dintre care un sfert apelează la servicii de chirurgie estetică. Printre cele mai frecvente intervenții sunt cele care țin de estetica sânilor, rinoseptoplastii și liposucții. Însă, au început să apară tot mai des cereri pentru liftingul facial. Pe lângă serviciile de chirurgie estetică, de estetică facială nechirurgicală și remodelare corporală, OMINI Clinic oferă o varietate de alte specializări medicale, precum chirurgie vasculară, dermatologie, ginecologie și medicină materno-fetală, medicină reproductivă, ORL, ortopedie, psihoterapie, radiologie. 

 Clinica dispune de un bloc operator avizat și autorizat de Ministerului Sănătății, ce respectă toate prevederile impuse de standardele internaționale, unde se efectuează intervenții de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și chirurgie vasculară. Până acum, în blocul operator au fost efectuate aproximativ 7.000 de intervenții pe zona de chirurgie estetică, la care se adaugă peste 5.000 de proceduri de fertilizare in vitro. Echipa clinicii, formată din medici, asistente și personal auxiliar, cuprinde aproape 60 de persoane.

 Pentru mai multe detalii, vă inivităm să consultați site-ul nostru: https://www.ominiclinic.ro/

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel