Categories: Ştiri sănătate

Simptomele cancerului: Trei tipuri de cancer majore ar putea provoca spasme în organism – semne cheie de avertizare

Studierea simptomelor cancerului a fost extrem de utilă pentru îmbunătățirea ratelor de supraviețuire, dar natura nespecifică a simptomelor încă întârzie trimiterile la doctor. Unele dintre semnele mai puțin cunoscute ale bolii pot include spasme, potrivit experților.

Simptomele cancerului sunt nenumărate, deoarece există peste 100 de forme ale bolii. La confuzie se adaugă faptul că multe dintre semnele de avertizare sunt aparent fără legătură cu punctul de origine al tumorii. Uneori, o afecțiune malignă poate metastaza și se poate deplasa către partea corpului în care nervii sunt centrați, provocând zvâcniri musculare, spasme sau convulsii.

Contracțiile musculare sunt cauzate de contracții involuntare, de obicei declanșate de prea multă cofeină,  dietă sau exerciții fizice.

Cu toate acestea, se știe că mai multe tipuri de cancer provoacă spasme.

Monika Wassermann, MD la Oliolussio, a explicat: „În timp ce convulsiile apar în cea mai mare parte din epilepsie, o tumoare pe creier poate irita neuronii creierului și poate provoca furnicături, convulsii sau contracții musculare.

Dacă se dezvoltă o tumoare în lobul occipital, lobul temporal sau trunchiul cerebral, se poate avea vedere dublă sau încețoșată. Un alt indicator este zvâcnirea ochilor”.

Potrivit expertului, cele două părți ale corpului predispuse la zvâcniri din cauza cancerului sunt ochii și picioarele.

Totuși, acolo unde apar convulsii, depind de locația nervilor deteriorați în interiorul corpului.

Un cancer legat de nervi, cunoscut sub numele de meningiom, este centrat exclusiv în jurul sistemului nervos.

Tumoarea malignă este unul dintre cele mai frecvente tipuri de tumori cerebrale primare, dar meningiomul de grad superior rămâne extrem de rar.

Simptomele apar de obicei atunci când tumora începe să apese asupra creierului, oprind funcționarea normală a unei părți a organului.

Abordarea simptomelor așa cum apar ele este imperativă, deoarece tumorile care se răspândesc la lobul temporal, lobul frontal și lobul parietal pot cauza probleme de vorbire, legate de funcția cognitivă.

„Lobul frontal gestionează funcțiile de luare a deciziilor, de rezolvare a problemelor, de concentrare și de viteza de gândire”, a adăugat ea.

Ocazional, totuși, o tumoare poate apăsa pe vasele de sânge sau poate intra în contact cu un os și poate determina extinderea acestuia.

Dacă măduva spinării este afectată, pot apărea probleme la nivelul mușchilor, cum ar fi încordarea țesuturilor musculare de la picior, gleznă și picior.

Unele tipuri de cancer majore despre care se știe că se răspândesc la măduva spinării includ cancerul de prostată, cancerul pulmonar și cancerul de sân.

Datorită capacității lor mari de a metastaza, aceste tipuri de cancer se pot răspândi cu ușurință în țesutul din interiorul coloanei vertebrale.

Două tipuri de cancer de sânge, cum ar fi mielomul și leucemia, au fost, de asemenea, cunoscute că se răspândesc la coloana vertebrală.

Recent Posts

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

5 minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

36 de minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

o oră ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică