Din cuprinsul articolului
Un fruct luminos, plin de viață, puteți găsi acest fruct galben în orice perioadă a anului. Spre deosebire de un măr sau portocală, nu te gândești în mod normal să muști sau să sugi o felie de lămâie, cu atât mai mult din cauza gustului acru. Cu toate acestea, există o grămadă de alte modalități de a încorpora lămâia în dieta voastră, cum ar fi apă cu lămâie, limonada proaspăt stoarsă, rețete de mâncare cu lămâie.
Se pare că adăugarea de lămâie în dieta ta poate aduce unele beneficii dacă este consumată cu moderație. Aruncă o privire pentru a vedea exact ce pot face lămâile pentru corpul tău, atât pozitiv, cât și negativ.
Potrivit Nutrients, vitamina C este un micronutrient esențial care ajută la apărarea sistemului imunitar natural și adaptativ prin susținerea diferitelor funcții celulare.
„Lămâile sunt o sursă de vitamina C, un nutrient cunoscut că susține sănătatea imună”, spune expertul consiliului medical Lauren Manaker. „Mâncatul de lămâi poate da corpului tău un impuls de vitamina C.”
„Acidul citric din lămâi poate afecta pH-ul urinei, ceea ce face ca dezvoltarea pietrelor la rinichi să fie mai puțin probabilă”, spune Manaker.
Potrivit Harvard Health, s-a discutat că lămâile conțin citrat – o sare din acidul citric. Aceasta se leagă de calciu și ajută la blocarea formării pietrelor.
Harvard Health sugerează, de asemenea, că studiile au arătat că consumul a 1/2 cană de concentrat de suc de lămâie diluat în apă în fiecare zi poate crește citratul de urină și poate reduce riscul de pietre la rinichi. Puteți bea și sucul a două lămâi.
Lămâile conțin un flavonoid numit hesperidină – o substanță chimică vegetală care se găsește în mod normal în fructele citrice. Hesperidina poate fi benefică pentru afecțiunile vaselor de sânge, cum ar fi hemoroizii, venele varicoase și circulația deficitară. Ajută potențial vasele de sânge să funcționeze mai bine, ajutând la reducerea inflamației și la menținerea tensiunii arteriale sănătoase.
Deși vine cu o mulțime de beneficii, sucul de lămâie este foarte acid. Consumul mult poate provoca carii în smalțul dinților în timp.
„Lămâile sunt acide și prea multă aciditate pe dinți poate duce la eroziunea dentară”, spune Manaker.
Eroziunea dentara este pierderea chimica a substantelor mineralizate dentare. Este cauzată de expunerea la acizi care nu provin din bacterii orale, adică fructele citrice. Dacă vă confruntați cu dureri de dinți, în special atunci când mâncați, sau sensibilitate dentară, atunci luați în considerare schimbarea obiceiurilor alimentare.
Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…
O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…
Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…
Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…
Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…
Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…