duminică, iunie 26, 2022

Medicii chirurgi din cadrul Secției Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mure au extirpat o tumoră de 12 kilograme, cu un diametru de 35 de centimetri. Formațiunea tumorală gigant retroperitoneală îngloba rinichiul stâng, hilul renal, mușchiul psoas stâng, diafragmul stâng.

Potrivit informațiilor, pacientul – un bărbat în vârstă de 42 de ani, are o evoluție postoperatorie ”favorabilă” , urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă, se precizează în comunicatul spitalului.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă renunți la cafea. Medic: Vești...

„Intervenţia, care a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant”, se mai precizează în același comunicat.

Performanța chirurgicală aparține echipei coordonate de dr. Daniel Popa, medic primar chirurgie generală, formată din dr. Cosmin Nicolescu, medic primar chirurgie generală, dr. Horvath Zsuzsanna, medic specialist ATI, dr. Dumitru Godja, medic rezident chirurgie generală.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private