Sari la conținut

Medicii au extirpat o tumoră de 12 kg la Târgu Mureș. Starea pacientului operat

interventie chirurgicala
sursa foto: Doctorul Zilei
Femeie cu tumoră gigant, operată cu succes de medicii de la Spitalul de Neurochirurgie Iași

Medicii chirurgi din cadrul Secției Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mure au extirpat o tumoră de 12 kilograme, cu un diametru de 35 de centimetri. Formațiunea tumorală gigant retroperitoneală îngloba rinichiul stâng, hilul renal, mușchiul psoas stâng, diafragmul stâng.

Potrivit informațiilor, pacientul – un bărbat în vârstă de 42 de ani, are o evoluție postoperatorie ”favorabilă” , urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă, se precizează în comunicatul spitalului.

„Intervenţia, care a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant”, se mai precizează în același comunicat.

Performanța chirurgicală aparține echipei coordonate de dr. Daniel Popa, medic primar chirurgie generală, formată din dr. Cosmin Nicolescu, medic primar chirurgie generală, dr. Horvath Zsuzsanna, medic specialist ATI, dr. Dumitru Godja, medic rezident chirurgie generală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel