Categories: Ştiri sănătate

Situația rămâne critică la Mariupol. Ce se întâmplă cu oamenii care au mai rămas în oraș

Bilanțul ultimului bombardament asupra Kievului a crescut, iar primarul a decis să impună din nou starea de asediu în oraș. Situația rămâne critică la Mariupol, după ce Ucraina a refuzat să cedeze orașul. Un reprezentant al separatiștilor din est cred că bătălia pentru Mariupol va mai continua cel puțin o săptămână.

Situația rămâne critică la Mariupol. Ce se întâmplă cu oamenii care au mai rămas în oraș

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața în urma unui bombardament care a vizat azi-noapte Kievul și a distrus și un important centru comercial din oraș, transmite Reuters.

Primarul Vitali Kliciko a anunțat că impune din nou starea de asediu. De astăzi, de la ora 20:00, până miercuri dimineață, la ora 7.00, magazinele, farmaciile și benzinăriile vor fi închise. Oamenilor li s-a spus să stea în case sau în adăposturi antiaeriene.

Kievul este bombardat cu regularitate

Kievul este bombardat cu regularitate dar forțele rusești se află la 25 de km de centrul orașului și nu au reușit să mai înainteze de zile întregi. De altfel, ofensiva rusă pare să se fi împotmolit, de o săptămână, pe toate fronturile, ceea ce nu a adus, însă, la oprirea bombardamentelor asupra orașelor, unde numeroase obiective civile, clădiri de locuințe, școli, grădinițe, centre medicale, au fost distruse.

Cea mai gravă situația rămâne în Mariupol

Cea mai gravă situația rămâne în Mariupol, oraș-port asediat încă din primele zile ale războiului, unde populația rămasă nu mai are acces la căldură, curent electric și apă curentă. De asemenea, se înregistrează o penurie de alimente și apă potabilă.

Capturarea Mariupolului a consolidat legătura terestră între Donbas și Crimeea anexată de Rusia, în condițiile în care Ucraina a admis, acum două zile, că a pierdut accesul la Marea Azov. Nu se știe câți civili mai sunt în oraș, care înainte de război avea o populație de 400 de mii de persoane.

Liderul republicii separatiste din Donețk a declarat pentru Interfax că forțele ruse ar avea nevoie de cel puțin o săptămână ca să-l ocupe. Ucrainenii au respins un ultimatum al ruşilor, să predea Mariupolul.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

18 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

47 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică