joi, mai 19, 2022

Bilanțul ultimului bombardament asupra Kievului a crescut, iar primarul a decis să impună din nou starea de asediu în oraș. Situația rămâne critică la Mariupol, după ce Ucraina a refuzat să cedeze orașul. Un reprezentant al separatiștilor din est cred că bătălia pentru Mariupol va mai continua cel puțin o săptămână.

Situația rămâne critică la Mariupol. Ce se întâmplă cu oamenii care au mai rămas în oraș

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața în urma unui bombardament care a vizat azi-noapte Kievul și a distrus și un important centru comercial din oraș, transmite Reuters.

Te-ar mai interesa: 6 tehnici utile în cazul atacurilor de panică...

Primarul Vitali Kliciko a anunțat că impune din nou starea de asediu. De astăzi, de la ora 20:00, până miercuri dimineață, la ora 7.00, magazinele, farmaciile și benzinăriile vor fi închise. Oamenilor li s-a spus să stea în case sau în adăposturi antiaeriene.


Kievul este bombardat cu regularitate

Kievul este bombardat cu regularitate dar forțele rusești se află la 25 de km de centrul orașului și nu au reușit să mai înainteze de zile întregi. De altfel, ofensiva rusă pare să se fi împotmolit, de o săptămână, pe toate fronturile, ceea ce nu a adus, însă, la oprirea bombardamentelor asupra orașelor, unde numeroase obiective civile, clădiri de locuințe, școli, grădinițe, centre medicale, au fost distruse.

Te-ar mai interesa: Dietă Oana Roman. Cum a slăbit 20 de kilograme: Oa...

Cea mai gravă situația rămâne în Mariupol

Cea mai gravă situația rămâne în Mariupol, oraș-port asediat încă din primele zile ale războiului, unde populația rămasă nu mai are acces la căldură, curent electric și apă curentă. De asemenea, se înregistrează o penurie de alimente și apă potabilă.

Capturarea Mariupolului a consolidat legătura terestră între Donbas și Crimeea anexată de Rusia, în condițiile în care Ucraina a admis, acum două zile, că a pierdut accesul la Marea Azov. Nu se știe câți civili mai sunt în oraș, care înainte de război avea o populație de 400 de mii de persoane.

Te-ar mai interesa: Știați că vă puteți reduce riscul de cancer? Metod...

Liderul republicii separatiste din Donețk a declarat pentru Interfax că forțele ruse ar avea nevoie de cel puțin o săptămână ca să-l ocupe. Ucrainenii au respins un ultimatum al ruşilor, să predea Mariupolul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private