Sari la conținut

Rusia, ruptă de realitate. Soldații decedați, ascunși după un plan prestabilit

Trupurile soldaților ruși uciși în războiul din Ucraina sunt trimise în secret în Belarus, în timp ce Kremlinul încearcă să ascundă numărul real al pierderilor, arată noi rapoarte. Planul a fost bine pus la punct.

Rusia, ruptă de realitate. Soldații decedați, ascunși după un plan prestabilit

Cadavrele a peste 2.500 de soldați ruși au fost transportate în vecinatatea Rusiei, Belarus, „în toiul nopții”, pentru a ascunde numărul real al victimelor din Ucraina, susțin medicii.

Se spune că Rusia își transportă în liniște răniții și morții peste graniță pentru a ține secret numărul real al pierderilor omenești din invazia sa din Ucraina, în timp ce războiul intră în a patra săptămână.

Saloanele spitalului din Homel, o regiune de sud-est a Belarusului, sunt pline cu soldați „desfigurați”, iar morgile sunt pline de cadavre, au declarat localnicii pentru The Telegraph.

Un medic care lucrează în Belarus a declarat pentru Radio Europa Liberă că peste 2.500 de cadavre au fost transportate cu trenul sau avionul înapoi în Rusia, la doar 18 zile de când președintele Vladimir Putin a lansat atacul asupra Ucrainei.

Un alt medic din orașul Mazyr a spus că armata rusă își transporta soldații căzuți în luptă înapoi în țară. Această operațiune are loc noaptea.

Medic: Cadavrele au fost transportate cu ambulanțe

„Cadavrele au fost transportate cu ambulanțe și încărcate în trenuri rusești. După ce imaginile au apărut pe internet, cadavrele au fost încărcate noaptea pentru a nu atrage atenția”, afirmă medicul.

Rusia a fost acuzată că nu a transmis exact numărul soldaților ruși care luptă în războiul din Ucraina.

La începutul lunii martie, Kremlinul a anunțat că aproape 500 de soldați au fost uciși și 1.597 răniți. De atunci, lista nu a mai fost nu a mai fost actualizată.

Se crede că cifra reală este mult mai mare. Oficialii ucraineni susțin că până acum au fost uciși 14.000 de ruși

Serviciile de informații americane au estimat săptămâna aceasta că numărul soldaților ruși uciși este de aproximativ 7.000 de persoane, deși și aceasta este considerată o estimare „conservatoare”.

Dacă ar fi fost exact, Putin ar fi pierdut până acum mai mulți soldațidecât numărul de trupe americane ucise în războiul dintre Irak și Afganistan la un loc.

Estimările SUA spun că între 14.000 și 21.000 de soldați ruși au fost răniți de la începutul luptei, iar armata rusă a pierdut cel puțin patru generali.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: