Categories: Stil de viaţă

Slănina de porc, bună pentru creier și stomac. Mihaela Bilic: Conține grăsimi sănătoase, la fel ca somonul și uleiul de măsline”

Slănina este un preparat tradițional și se găsește adesea pe mesele românilor, mai ales iarna, iar cei mai mulți aleg să o consume cu ceapă roșie. Slănina are numeroase beneficii pentru sănătate, însă ea trebuie consumată în cantități reduse.

Fasfatidilcolina sau colina este un nutrient esențial și se găsește în carne și ouă. Un studiu a arătat că utilizarea colinei reduce îmbătrânirea și prevenirea bolii Alzheimer și a demenței. Dacă vei consuma slănină cu moderație, aceasta contribuie la o memorie mult mai bună și va menține creierul sănătos pe o perioadă îndelungată.

Mihaela Bilic: Slănina de porc e la fel de sănătoasă ca somonul

Un alt lucru important pentru persoanele care consumă slănină este că aceasta acționează precum un pansament gastric atunci când consumați băuturi alcoolice, astfel că pereții se acoperă cu grăsime și previn absorția rapidă. De aceea, în cele mai multe zone muntoase se consumă țuică, iar la aperitiv nu lipsește slănina.

”Somonul cu picioare e… porcul de Mangalita, spune nutriționistul Mihaela Bilic.

Iata o analiza concreta a continutului de acizi grasi din slanina acestui animal. Puteti vedea cu surprindere ca procentul de grasimi mono- si poli-nesaturate depaseste cu mult pe cel al grasimilor saturate. Mai aproape de uleiul de masline si de somon, slanina de porc e o sursa de grasime sanatoasa. Si de sezon”, a scris Bilic pe pagina sa de facebook.

Ce spune neurochirurgul Vlad Ciurea despre consumul de slănină

Neurochirurgul Vlad Ciurea a mărturisit cât de important este să mănânci slănină, dar trebuie să existe întotdeauna un echilibru. Medicul sugerează o cantitate cu moderație, deoarece după o anumită vârstă se ard mai puține calorii și putem lua kilograme în plus.

”Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin”, a spus neurochirurgul Vlad Ciurea.

Recent Posts

Medici experți avertizează: Dacă observați aceste simptome, ar putea fi noua variantă COVID

Noua variantă COVID este KP.2, iar experții spun că este cea mai proeminentă tulpină la…

23 de minute ago

Semnal de alarmă tras de medicii dermatologi: numărul bolnavilor de cancer de piele este în creştere

Medicii dermatologi atrag atenția că din cauza modificărilor climatice, expunerea excesivă la soare și pandemia,…

53 de minute ago

Alina Bădic, previziuni pentru săptămâna 12- 18 mai. „O perioadă plină de încercări”. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

Pentru săptămâna 12-18 mai, Alina Bădic vine cu vești minunate pentru Berbeci și Fecioare, care…

o oră ago

Ce pensie și indemnizație primește un erou al Revoluției din 1989. Peste 12.800 de români încasează o indemnizație specială

Zilele acestea, Casa Națională de Pensii Publice a oferit informații cu privire la pensia primită…

2 ore ago

Colțul de Rai din România desemnat „Destinația turistică a anului 2024”

Dino Parc Râșnov, Castelul Bran, Cetățile dacice din Munții Orăștiei sau Ținutul Mănăstirilor Bucovina se…

2 ore ago

Simptomele colesterolului ridicat la femeile de 40 de ani: Top 7 semne neobișnuite de niveluri ridicate de LDL pe mâini și degete

Impactul pe scară largă al colesterolului ridicat asupra femeilor după 40 de ani  nu este,…

3 ore ago

Citeste si: