Categories: Expertul zilei

Şocant! O dietă săracă în carbohidrați poate crește riscul de DIABET, sugerează un nou studiu

Şocant! O dietă săracă în carbohidrați poate crește riscul de DIABET, sugerează un nou studiu.

Când vine vorba de riscul de diabet, este aproape imposibil ca cineva să nu fi auzit despre importanța unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați și despre cum poate face minuni pentru a învinge tulburarea cronică și a o gestiona bine pe termen lung.

Dar, specialiștii spun acum că acest tip de dietă ar putea fi și vinovatul. Un nou studiu prezentat recent la conferința Scientific Sessions a American Heart Association a făcut această revelație șocantă.

Carbohidrații sunt un macronutrient generator de energie care se sparge cu ușurință în fluxul sanguin pentru a crește nivelul de zahăr din sânge – acest lucru este apoi redus de un hormon cunoscut sub numele de insulină, care ajută celulele să absoarbă zahărul pentru a fi folosit ca energie.

O dietă săracă în carbohidrați crește riscul de diabet. Iată în ce mod

Cu toate acestea, la pacienții cu diabet, din cauza rezistenței la insulină sau a insuficienței, nivelul zahărului din sânge este probabil să crească, motiv pentru care se recomandă abstinența de la carbohidrați, în special la pacienții cu diabet de tip 2.

Dar, spre surprinderea multora, noul studiu a descoperit că calitatea generală a carbohidraților, grăsimilor și proteinelor care contează mai mult decât cantitatea.

Pentru studiu, experții au colectat date de la 204541 de adulți care nu au avut diabet la început și au făcut parte din Studiul de urmărire a profesioniștilor din sănătate sau Studiul de sănătate a asistentelor, Studiul de sănătate a asistentelor II în 1984 și 2017.

Aceștia au urmărit participanții pentru 30 de ani și i-a pus să completeze chestionare despre obiceiurile lor alimentare la fiecare patru ani. Experții au încercat să determine cantitatea de energie într-o zi pe care participanții au obținut-o din carbohidrați, proteine ​​și grăsimi.

În mod ideal, o persoană ar trebui să obțină 45% până la 65% energie din carbohidrați, dar au existat participanți a căror moarte a constat din doar 40% carbohidrați.

În plus, persoanele care urmează o dietă săracă în carbohidrați și care primesc proteine ​​și grăsimi de la animale au avut cu 35% mai multe șanse de a dezvolta diabet de tip 2. Acest lucru a crescut și mai mult la 39% atunci când participanții nu ar primi suficiente cereale integrale.

Contează calitatea și nu cantitatea carbohidraților

Pe de altă parte, persoanele care urmau o dietă săracă în carbohidrați, inclusiv proteine ​​și grăsimi provenite din alimente pe bază de plante, aveau un risc cu 6% mai mic de diabet. Șansele au scăzut și mai mult dacă au mâncat mai puțin zahăr și mai puțini carbohidrați rafinați.

Experții au concluzionat astfel: calitatea carbohidraților contează, nu cantitatea.

Ei au continuat spunând că atunci când vine vorba de modul în care o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, pe bază de proteine ​​​​animale crește riscul de diabet, s-ar putea datora modului în care grăsimile saturate sunt asociate cu rezistența la insulină.

Și pentru cei care urmează o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați pe bază de plante, efectul ar putea fi atribuit fibrelor și amidonului rezistent din alimentele vegetale și efectelor lor antiinflamatorii respective care reduc riscul de diabet.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

15 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

45 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra