Sari la conținut

Ficatul gras: singura dietă recomandată de experți

ficat gras
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Simptome ale ficatului gras

Ficatul gras: singura dietă recomandată de experți

Ficatul, cel mai bogat organ din organism care stochează și metabolizează grăsimea, reglează câteva funcții esențiale ale corpului, cum ar fi procesarea colesterolului și eliminarea toxinelor în exces din organism.

Dar când vine vorba de sănătatea ficatului, cel mai important aspect este să ne asigurăm că sunt menținute doar niveluri sigure pentru a evita riscul de apariție a bolii ficatului gras. În același timp, este la fel de necesar să optezi pentru tipul potrivit de grăsimi

Ficatul gras: singura dietă recomandată de experți

În mijlocul acestora, noi dovezi au arătat că trecerea la o dietă care include tipul potrivit de grăsimi ar putea fi cel mai bun obicei alimentar pentru pacienții cu boală de ficat gras.

Într-un studiu controlat, experții au analizat 165 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 78 de ani cu diabet zaharat de tip 2 și boala ficatului gras non-alcoolic.

Citeste si:

Dintre aceștia, 110 participanți au fost rugați să urmeze o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați și grăsimi timp de șase luni, în timp ce restul au fost rugați să urmeze o dietă săracă în grăsimi. Li s-a spus că scopul lor este să nu restricționeze caloriile, ci să mănânce până se simt sătui.

Rezultatele care au fost prezentate la Congresul Internațional al Ficatului (ILC) 2022 și au arătat că persoanele care au urmat o dietă săracă în carbohidrați au primit 61% din calorii din grăsimi, ceea ce este mult și poate corespunde cu un sfert de litru de ulei de măsline într-un zi.

Acest lucru a fost o provocare pentru ei, deoarece participanților li s-a spus mult timp că grăsimile nu sunt bune pentru sănătate.

Cu toate acestea, contrazicând opinia populară, respectarea unei diete sărace în carbohidrați și bogată în grăsimi a ajutat la reducerea ficatului gras și la îmbunătățirea gestionării zahărului din sânge la oameni.

De asemenea, participanții au pierdut 5,8% din greutatea corporală.

Prin urmare, experții au ajuns la concluzia că dacă cineva are grăsimi în ficat, va beneficia de consumul de grăsimi potrivite.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.