Categories: Ştiri sănătate

Sorin Gadola, fondatorul festivalului Untold, adevărul despre vindecarea sa: „Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu”

Sorin Gadola, fondatorul festivalului Untold, adevărul despre vindecarea sa: „Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu”

Fostul finanțator al festivalului Untold, Sorin Gadola, a povestit în cadrul unei conferințe despre ”Întoarcerea la Hristos”, organizată de Biserica Tomisului, că ceea ce l-a ajutat să se regăsească este ortodoxismul. Acesta a încercat mai multe practici spirituale occidentale, de tipul busdismului și șamanismului, în încercarea de a se vindeca de boala cruntă prin care trecea la acel moment.

Sorin Gadola, fondatorul festivalului Untold, adevărul despre vindecarea sa

Sorin Gadola, fiul omului de afaceri clujean Ştefan Gadola, un fost electrician ajuns om de afaceri cu o avere de 34-36 de milioane de euro, conform ediţiei din 2016 a Top 300 Capital „Cei mai bogaţi români”, a devenit cunoscut în 2015, după terminarea primei ediţii Untol.

„Am fost unul dintre cei doi fondatori ai festivalului Untold, practic am fost în contextul acela omul potrivit de care un asemenea festival avea nevoie. Eu am venit mai mult cu partea de resurse.

Acum am 34 de ani, pe la aproximativ 19 ani am început să muncesc cu normă întreagă, iar pe la 21 de ani m-am îmbolnăvit tare. Nu pot să spun că făceam ceva mai mult sau mai puțin decât tinerii din alte anturaje, dar am început să mă simt din ce în ce mai rău.

Am făcut ce face tot omul. Am mers la doctor. (…) M-am simțit foarte rău. Nu am fost diagnosticat la început cu boli cronice, dar aveam atacuri de panică.

(…) Doctorii nu au știut să-mi spună ce am ani de zile. (…) În al șaselea an starea s-a înrăutățit. În acest timp am fost la zeci de doctori din România și din afară. Am început căutările spirituale, din moment ce medicina clasică nu m-a ajutat”, a declarat Sorin Gadola, potrivit Antena 3.

„Cu toţi banii din lume nu mai pot face nimic pentru mine”

Starea sa de sănătate nu era una dintre cele mai bune. Gadola avea „dureri în tot corpul”, după cum el însuși mărturisea într-o postare pe Facebook de la acea vreme.

„De regulă pe Facebook şi-n viaţă, încerc să mă cenzurez şi să deranjez cât mai puţin, dar în acelaşi timp încerc să transmit un #mesaj in care eu cred. Asadar urmatoarea expunere de informatii, multe, are de a face mai mult cu experienta mea si nu are nimic de a face cu acuzatii sau atacuri la persoane ori situatii sau sisteme.

Este vorba despre experienta mea, fiecare alege sa creada sau nu, este vorba despre sanatate si nu in ultimul rand este vorba despre limitele pe care le-am atins in foarte multe incercari de a-mi rezolva sanatatea cu un buget considerabil.

De circa acum 7-8 ani am inceput sa experimentez niste dureri in tot corpul. Un fel de dureri interne, adica nu se manifestau in exterior. La inceput erau suportabile.. dar dupa un timp au ajuns sa-mi afecteze viata intr-un mod destul de crunt. Cum?

Pai aceste dureri au inceput sa imi afecteze sistemul digestiv, absortia mineralelor si a vitaminelor, durerile s-au extins in ligamente, dureri de oase, dureri de colon, dureri de stomac, migrene (cu tot cu greturi si voma), mi-a fost afectată foarte tare energia şi după cum ziceam, nu în ultimul rând personalitatea.. viaţa”, mărturisea Gadola în iulie, 2017, pe contul său de Facebook.

Fondatorul Untold declara atunci că nici toți banii din lume nu-ți pot da sănătatea.

„Degeaba va scriu cati bani am investit in circa astia 5 ani ca nu ma veti crede, e o suma enorm de mare, evident am fost finantat de parinti, si uite asa am aflat: cu toti banii din lume nu mai pot face nimic pentru mine.

„Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele”

După ce medicina a eșuat, Gadola a mărturisit că, după multe căutări spirituale, ortodoxia l-a făcut să se descopere: „Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele“.

„Pe la aproximativ 27 de ani am început să meditez, să fac yoga, taoism budism, șamanism, bioenergie, respirație holotropică. În principiu, ca și concluzie, tot ce se practică foarte mult timp în Occident a început să fie foarte trendy.

La început aceste practici mi-au promis multe, am fost și pe la anumite secte, era senzație acolo (…) simțeam energia, durerea altuia, niște chestii în plus. Atunci am crezut că am găsit secretele Universului. Am intrat mai adânc. Am fost în Amazon câteva luni bune. Am participat la multe ritualuri. (…) Cu cât ești mai deschis, cu atât te încarci mai mult. Vorbim de energie, spirite. (…) Nu mai știi cine ești, pe ce lume trăiești.

Știam și de ortodoxie și de ce crede că știe majoritatea omului din România. Am dat la o parte ortodoxia în acea perioadă. La un moment dat m-am gândit ”cât de ipocrit poți să fii Sorine?”. (…) Dumnezeu a început să intre activ. Lucrurile au început să se schimbe brusc. Proiectele mergeau bine, sănătatea mea a început să se refacă.

Datorită unui concept de medicină integrativ. Nu m-am făcut bine din cauza acestor tehnici pe care le-am practicat 7-8 ani, știința a fost alături de mine. La aproximativ 28 de ani aveam proiecte pentru care eram recunoscut. (…) Eu totuși mă simțeam frânt, întunecat. (…) Ortodoxia m-a învăţat să fiu eu. Cum sunt, cu bune, cu rele.”, a mai spus Sorin Gadola.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

4 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

5 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

5 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

6 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

6 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra